Лазаров: Полицията не издирва Христо Бисеров

31824
Лазаров: Полицията не издирва Христо Бисеров
Снимка: БГНЕС

Полицията не издирва Христо Бисеров, тъй като няма постъпило такова искане от съответните институции. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред ТВ7.

По-рано днес излезе информация, че сигналът за финансовите престъпления на вече бившия депутат от ДПС е постъпил в ДАНС от чужда служба, най-вероятно ЦРУ. $400 000 транш от швейцарска сметка на Бисеров към авоарите на доведения му син Ивайло Главинков в Македония привлякъл вниманието на агентите. След втори транш от 50 000 долара те уведомили колегите си в българското ФБР.

НС избира заместник на Бисеров на 12 ноември

Поредно извънредно заседание на Народното събрание - то е назначено за вторник, 12 ноември, от 10:00 часа до 16:00 часа, предаде Агенци...

Разследване за пране на пари и данъчни престъпления вече стартира срещу Бисеров.

Сделката с „Петрол" стана причина за раздора между Христо Бисеров и Иван Костов. Това коментира пред bTV Едвин Сугарев. Той разказа, че Бисеров е бил в СДС още в самото начало. Бил е близък с Филип Димитров и по негово време е станал главен секретар в партията. Оставал в сянка, но винаги поставял свои хора на ключови места, така че да може да управлява нещата и без да подписва нищо, чрез него се осъществяваха например основните приватизационни сделки.

В СДС се знаеше, че който от местните лидери иска да направи нещо, свързано с приватизацията, трябва да отиде при Бисеров, подчерта Сугарев.

Килърите

Чуждите служби натиснаха покровителите на Бисеров, коментира Осман Октай

Натискът от чужди външни служби върху покровителите на Христо Бисеров е станал толкова силен, че Ахмед Доган вече не е можел да го удър...

Светлозар Лазаров коментира и случая „Килърите 5”. По думите му групировката е подготвяла убийството на сочения от МВР за наркобос Кирил Кирилов-Киро Японеца. В престъпната група участват Йоско Йосифов-Йоско Костинбродския и неговият приближен Ивайло Симеонов-Богьовеца.

Именно те са искали да отстранят Японеца. Срещу двамата и още трима души вече са повдигнати обвинения за организирана престъпна група с цел отвличания и убийства. Петимата бяха задържани при полицейска акция в сряда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика