Местан: Имаме огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов

13554
Местан: Имаме огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов
Снимка: БГНЕС

Хиляди членове и симпатизанти на ДПС се събраха днес в местността Демир Баба Текке край Исперих, за да отбележат 26 години от съпротивата срещу т.нар. “възродителен процес” - Майските събития, които тази година протичат под наслова “Заедно срещу омразата”. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

“Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон”, обърна се към множеството председателят на партията Лютви Местан, по повод предложението на Патриотичния фронт използването на майчин език в предизборната кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години.

ДПС поиска махане на банковата тайна за фирмите на хората с преференции в КТБ

Да отпадне банковата тайна за всички фирми, собственост на тези 1000 вложители с договори за преференциална лихва в КТБ. За това ще на...

Председателят на ДПС заяви: „Затова дори да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов. И ако някой днес ми каза, че ще изгоря със своя глас, ако го изричам на майчиния си език.

„Езикът на омразата вече се споделя от така наречените системни партии. Аз трудно различавам говоренето от трибуната на Патриотичния фронт и на така наречения Реформаторски блок, сред които виждам и някои бивши кадри на ДПС. За това ние идваме с лозунга „Заедно срещу омразата!”. В тази битка ние не искаме да сме сами, искаме да бъдем заедно с другите партии от демократичния спектър.

За съжаление обаче, на мен ми е много трудно да включа Реформатоския блок, изглеждат ми лика прилика с патриотите, така наречения Патриотичен фронт, дори мисля че в някои отношения ги надминават. Аз не знам дълбоко се съмнявам дали те имат капацитет да реформират страната, но едно е сигурно вече са на път да деформират не само дясното, но и демокрацията. По-правилно е е да ги наричаме деформатори на демократичните ценности на страната и не заслужават друга оценка, защото се прегърнаха с ултра-националистите и фашистите в България.”, заяви Местан от трибуната на митинга.

Председатеят на ДПС припомни, че преди 23 години почетният председател и основател на ДПС д-р Ахмед Доган и съратниците му са поставили на това място началото на традицията да се отбелязват Майските събития.

Проблемът "Куманово" не е само на Македония, предупреди Лютви Местан

Лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан заяви, че събитията в македонския град Куманово актуализират българския етнически...

“Тук отдаваме почит на един велик светец - Демир Баба, който ни е завещал най-ценният капитал - любовта и толерантността и да отбележим годишнината от майските събития на 89-та година. Защото пролетта на 1989-та година е пролетта на българската демокрация, добави още Местан. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика