Методи Андреев: Антикорупционният закон трябва да спира случаи като "Пеевски"

4393
Методи Андреев: Антикорупционният закон трябва да спира случаи като "Пеевски"
Снимка: БГНЕС

Колегите от Реформаторския блок не прецениха правилния момент да предложат удължаване на заседанието. Парламентарният правилник не го позволи, това беше. И е добре, че стана така, за да може да се гледа по-подробно Законът за корупцията сега, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Според него този закон трябва да бъде оформен така, че да действа превантивно. Не може да влизаш гол като пушка в парламента, а да излизаш милионер. Да, Делян Пеевски визирам, подчерта Андреев. Припомняме, че Пеевски взе половината от “Балканска медийна компания“, която притежава медийната групировка “Нова българска медийна група“. „Нова българска медийна група” държи вестниците “Телеграф“, “Монитор“, “Политика“, “Меридиан мач“ и “Борба“, а освен това групата официално иска да вземе и Канал 3. Пеевски вече има и официално дял в "Булгартабак".

Над 2 млрд. лева повече в бюджета от разкриване на корупционни престъпления

2,3 милиарда лева повече са влезли в държавния бюджет в сравнение с миналата година след разкриването на корупционни престъпления, фина...

Последната известна промяна в собствеността на "Канал 3" е придобиването й от Мария Опренова през март 2014 г. за 1 млн. лв. Тя обаче не се занимава с оперативното ръководство,  а то бе поверено на Огнян Димов, бивш директор маркетинг и продажби и член на борда на директорите на TВ7. ТВ7 бе управлявана от бившия близък до Пеевски банкер Цветан Василев. От съобщението до КЗК за купуването на Канал 3 от „Нова българска медийна група” не става ясно дали обект на сделка са всички акции. Говори се за контрол, което би трябвало да значи мажоритарен дял. Срокът за разрешение от регулатора е един месец, освен ако не започне задълбочено проучване, информира “Клуб Z”.

Методи Андреев коментира и слуховете, че Патриотичният фронт може да бъде изместен от ДПС в управлението официално. Сегашното управление почива на базата на коалиция между ГЕРБ и Реформаторите – а приказките за влизане на ДПС са просто приказки, каза той. И обясни, че ясно си личи къде е ДПС, къде е БСП, при гласуване на ключови закони и реформи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика