Миков: Предизвикателство и изпитание е да съм председател на БСП

9097
Миков: Предизвикателство и изпитание е да съм председател на БСП
Снимка: БГНЕС

За мен е предизвикателство и изпитание да съм председател на БСП в този момент за партията. Това изказване отправи пред медиите лидерът на левицата Михаил Миков, предаде БГНЕС.

Миков продължи, че въпреки това, когато разговаря с хората в страната вижда, че има смисъл. "Ще опровергаем тези, които опитват всячески да внушат, че в България левицата е на колене. Най-вече хората ще ги опровергаят, животът на хората не може да бъде подменен от активни мероприятия и контра дезинформации", зарече се председателят на БСП.

Помолен да коментира изтеклата днес информация, че когато се е избирал председател на БСП на Михаил Миков му е предлаган подкуп от друг кандидат, за да се откаже от лидерското място, самият той отвърна, че в правото има един принцип-"който твърди-той доказва". Миков призова тези, които цял ден разтягат тази история да излязат поименно. "Очевидно е, че съвсем планомерна атака към БСП се реализира в момента. Приказките и преразказите в 3-то и 4-то лице са несериозни за политиката. За подкуп може да става въпрос-подкупите се дават на длъжностни лица, за да извършат или не нещо по служба. Не съм толкова важен, че да смятам, че атаката е само срещу мен, тя е срещу БСП", заяви Михаил Миков.

Той подчерта, че сред социалистите има напластяване на хора, които ги свързва едно нещо-те всичките искали да участват в управлението, "ако се проследят публичните им позиции, когато се обсъждаше този въпрос и още тъгуват, че не сме в управлението". БСП взе вярно решение да остане в опозиция. Не може личните интереси на един или друг да бъдат над политическата перспектива за партията. Нека конкретно да излязат тези хора и да кажат фактите, аз ще ги коментирам. В процеса на тази и на други предизборни кампании е имало случаи, в които към мен и към други наши представители са отправяни различни намеци, убеждавания за отказване, за участие. Това не е ново. Конкретиката няма да коментирам, защото пак казвам, който го твърди да излезе ясно и да докаже факти. Що се отнася до частни разговори, които са водени, елементарното възпитание е въпрос тези разговори да не бъдат раздухвани, тиражирани, хиперболизирани и преразказване", поясни тезата си Миков. Той обвързва атаката с курса на партията, свързан с ясен ляв профил, с политическа последователност и опозиционност, който не се е харесал.

Дали от БСП очакват още фигури в районните структури да напуснат партията като Страхил Ангелов, зам.-председателят на левицата Бойко Великов бе категоричен, че не очаква още хора нито от районните, нито от общинските структури да напуснат партията. "Странно е, че не прави впечатление колко нови членове и то млади са се присъединили към партията за последните 6 месеца, които са 1234. Нямам информация досега други членове или цели структури да са напускали партията, както се тиражира масово", добави той.

На пресконференцията бе коментирана и евентуалната дата за местния вот, посочена от президента като говорителят на БСП-Атанас Мерджанов отрече екип на президента да е преговарял с тях за датата за провеждане на местните избори, както самият Плевнелиев твърди. Миков допълни, че не е нужно да се губи време в преговори, а президентът да насрочва изборите. Той отказа да коментира темата с референдума по време на изборите преди държавният глава да е внесъл предложението си официално.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com