Миков се разсърди на Дьо Кабан, не понесе истината за БСП и производните ѝ ДС партии

4847
Миков се разсърди на Дьо Кабан, не понесе истината за БСП и производните ѝ ДС партии
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Михаил Миков определи като обида за суверенна България и българския народ изявление на посланика на Република Франция г-н Ксавие Лапер дьо Кабан на кръгла маса в Пловдивския университет по проблемите на правното образование у нас. Коментарите са манипулативни, будят недоумение и съжаление и могат да компрометират традиционно добрите отношения между двата народа, предупреждава Миков в писмо до дипломата, копие от което бе изпратено и на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс. Според лидера на социалистите става въпрос и за опит за намеса във въпроси, които са извън компетентността на г-н Кабан, който сам признава, че не е юрист.

В речта си от 7-ми януари френският посланик заявява, че последната реформа на правното образование в България датира от 1994 г., по думите му – „във време, когато с катастрофалното правителство на Любен Беров и преди открито целящия връщане на режима опит с правителството на Жан Виденов, управляващите от бившата българска комунистическа партия правеха всичко възможно нищо да не се променя“. В отговор председателят на БСП припомня, че кабинетът „Беров“ е представлявал единствена възможност за гарантиране на политическа стабилност в България към онзи момент и оставя без коментар въпроса за това как бе свалено правителството на Жан Виденов, пише БГНЕС. Миков обаче подчертава, че всички български граждани изпитват неудобство от обругаването на законно избрани български правителства.

В БСП възмутени от свалянето на Волгин от ефир

В БСП сме възмутени от решението на Управителния съвет на БНР да свали от ефира си предаването „Деконструкция", с водещ Петър Вол...

Миков е категоричен, че Българската социалистическа партия не е и никога не е била пречка за реформите в България, а често е техен основен двигател. Според социалистите обаче не може под лозунга за реформи да се отнемат права на хората, както се случва това днес в здравеопазването, образованието, социалната сфера и икономиката. Лидерът на социалистите атакува и тезата на посланик Кабан, че „демокрацията може да бъде само либерална”, като посочва, че историята ясно е показала, че има и социална демокрация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика