Миков: Съгласие се постига след изборите

19769
Миков: Съгласие се постига след изборите
Снимка: БГНЕС

Съгласие се постига след като се видят резултатите от изборите. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред Дарик радио.

Запитан как ще коментира изказването на Бойко Борисов, че ако БСП победи ГЕРБ на 5-ти октомври, той щял да подкрепи социалистите, Миков заяви, че Борисов всеки ден говори различни неща. "Аз не искам да ни подкрепя, аз искам заедно да подкрепяме политика, която искат хората. Това е по-важното, защото иначе отчуждението от институциите и недоверието във властта ще продължават независимо какви договорености между политиците могат да се реализират", обясни Миков.

БСП няма да подкрепя, в името на фискалната стабилност, замразяването на доходите, замразяването на социалните плащания. Няма да подкрепяме средствата да отиват в няколко големи проекта и да страдат по-отдалечените региони, заяви Миков.

Според него политика на извънредните ситуации е необходима. Дали обаче трябва да се възстанови Министерство на извънредните ситуации, Миков каза "по-скоро да", въпреки че създаването на повечето администрация едва ли би било подкрепено от гражданите. Разумно е да се мисли за закриване на Министерство на инвестиционното проектиране и да се върне старата ситуация.

Дали трябва да се разделят икономиката, енергетиката и туризма в отделни министерства, Миков каза, че е възможно да се мисли в тази посока. "Министър на европарите ми звучи малко екзотично", посочи Миков.

Актуализация на бюджет, внесена от служебен кабинет звучи доста абсурдно. Такова обсъждане без да са приключили изборите и да е ясна политиката, която ще се води е абсолютно невъзможно за постигане. Не е работа на служебния кабинет да участва в предизборната кампания върху платформа, която помним от предишния мандат – актуализацията, поясни Миков. Той все пак не изключва възможността БСП да подкрепи актуализация на бюджета, изготвена от служебния кабинет. Но направи уточнението, че трябва да са ясни политиките на бъдещото управление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика