"Министър Синтаксис" направи скандал в парламента заради Сърница

13599
"Министър Синтаксис" направи скандал в парламента заради Сърница
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Цецка Цачева прекрати днешното заседание на Народното събрание заради изказване на депутата от ДПС и бивш спортен министър Мариана Георгиева от ДПС, предаде Агенция "Фокус".

След 30-минутната почивка, преди парламентарния контрол, от името на Движението за права и свободи Мариана Георгиева поиска изявление, в което обясни как във въпросите за контрола не е включен такъв към министъра на регионалното развитие и благоустройство за община Сърница. Ставало дума за въпрос, свързан с инфраструктурен проект в новосъздадената община, като бившият спортен министър посочи, че към Павлова са допуснати редица други въпроси. Този обаче се отлага, а в събота (14 март) в Сърница ще се проведат и местни избори, заяви Георгиева. Председателят на парламента Цецка Цачева я прекъсна с аргумента, че изявления от името на групи се правят по общи въпроси, а не е по конкретни. На няколко пъти Цачева я предупреди, че ще й отнеме думата, което и направи в последствие. Въпреки, че микрофонът на Георгиева бе изключен, тя продължи да чете изявлението си. Цачева предупреди, че ще я накаже, след което прекъсна заседанието на парламента за 10 минути.

Три партии в свирепа битка за Сърница

Изборите в Сърница, които предстоят съвсем скоро, се явяват генерална репетиция преди местния вот в България през есента. Според канди...

Припомняме, че в Сърница, освен ДПС, още две политически сили имат реален шанс да се преборят за кметското място - ГЕРБ и Реформаторския блок. Досега кмет на Сърница беше Мустафа Аликанов. Вотът в Сърница се счита за изпит за предстоящите през есента местни избори в България.

Изявлението на Мариана Георгиева нямаше нищо общо с днешния
дневен ред и нямате право да я прекъсвате и да й отнемате думата, заяви след възобновяването на заседанието Четин Казак. Това е прецедент в парламентарната практика и ще отнесем този въпрос до Етичната комисия на Народното събрание, посочи той.

Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че е право на всяка група да направи изявление, което трябва да е по въпроси извън дневния ред на пленарното заседание. Тя припомни, че изявлението обаче е започнало с оспорване на законовото право за отлагане на въпрос към министър със седем дни и допълни, че коректно е уведомила за отлагането всички депутати още в края на вчерашното заседание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика