Над 51 млн. лв. отиват за коледни бонуси на пенсионерите

8749
Над 51 млн. лв. отиват за коледни бонуси на пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Кабинетът отпуска допълнително над 51 млн. лева за коледни бонуси на пенсионерите. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет.

1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите. Средствата, които отпуска правителството, са 51 624 000 лв. „Заради статистиката и данните – това, което с коалиционните партньори обещахме, в рамките на третия ни мандат на управление, съвместно с патриотите с днешната точка стават 200 900 000 лв. допълни средства върху пенсиите“, коментира Борисов. Премиерът допълни, че парите са събрани от приходните агенции от контрабанда. „А за кабинетите, които съм управлявал сега, са 460 млн. допълнително за Коледа и Великден“, уточни Борисов. Преди тези пари отиваха в сивия сектор. Благодаря на МВР, БОП и Приходната агенция, че с тяхна помощ има пари за общините, за хората в неравностойно положение, за инфраструктура“, отбеляза още Бойко Борисов.

Кметове на малки населени места спират протестите след среща при Борисов

Доволни сме от срещата с премиера Бойко Борисов. Това каза пред журналисти кметът на град Калофер и председател на Национално сдружение...

В изявлението си министър-председателят отдели внимание върху мониторинговия доклад на Европейската комисия, свободата на медиите, както и цените на горивата. Премиерът благодари за подкрепата на зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, който се е изказал в подкрепа на страната ни, но подчерта, че имаме още работа.

"Не може да сме обсадени седмици наред и да има през това време живи връзки в медиите, да се показват средни пръсти и членове на кабинета да се наричат мърши, боклуци и какво ли не, а в същото време някой да каже, че няма свобода на медиите. В България всеки ден, години наред, се правят карикатури на премиера и президента. В други страни се правят по 5 карикатури за една година", каза Борисов във връзка с констатираната липса свобода на медиите. И обяви, че в "една медия" само го критикували, а тази медия била на "олигарх", който защитавал заграбеното от него, но не уточни кой е олигархът и коя - медията.

Припомняме, че Брюксел отбеляза напредъка на страната ни в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и върховенството на закона, като стана ясно, че наблюдението над България частично ще отпадне. Еврокомисията дава и зелена светлина за свалянето на целия мониторинг до края на мандата ѝ през 2019 г.

Борисов коментира и че с неговата парламентарна група са обсъдили предложението за поскъпването на данъка за старите коли, както и за цените на горивата. Министър-председателят е наредил на финансовия министър Владислав Горанов да направи така, че да се променят касовите бележки на бензиностанциите – да се вижда колко е производствената цена, акцизът, ДДС и как се формира цената.

56% от работодателите ще дадат коледни бонуси на служителите си

Българската стопанска камара проведе непредставително проучване в периода 25.11.2013 – 6 декември 2013 г. сред 410 компании за то...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

24 часа по-късно: Няма бял дим над парламента - Мария Габриел не дойде с мандата, преговорите са прекъснати (СНИМКИ)

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...