Надежда Нейнски: Единството на десницата минава през създаването на политическа партия

16687
Надежда Нейнски: Единството на десницата минава през създаването на политическа партия
Снимка: БГНЕС

Единството на десницата минава през създаването на единна политическа формация - да се слеят партиите от Реформаторския блок в една политическа партия, заяви Надежда Нейнски пред БНТ.

"Синьо единство" не настоява за единна партия преди изборите, но искаме да се заложи политическа воля за една подобна стъпка до края на 2014 година, обяви Нейнски. За мен е най-важното да се разпознае политиката на блока и тя да се избистри, не е важен толкова лидерът на блока, допълни тя.

Относно бъдещия лидер на Реформаторския блок Надежда Нейнски заяви, че докато една формация е коалиция винаги се създават възможности за конфликти и разминаване на позиции, надпревара в една или друга степен, но когато се създаде една обединена политическа формация тези неща ще се изгладят с времето.

При въпрос дали има политически двубой между нея и Кунева Нейнски заяви, че не смята, че има драма, която да създава сътресение на блока. Първо става въпрос за политика и колективен орган, а после за личности.

Надежда Нейнски обсъди и наболелите протести, като заяви, че те показват, че има крайна нетърпимост към политическото статукво, а ГЕРБ сама по себе си показа дефицит на демократичност.

 

Нейнски поиска подкрепата на ЕП за протестите у нас

Евродепутатът на "Синьо единство" и Реформаторския блок Надежда Нейнски поиска подкрепата на Европейския парламент за протестиращите ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com