Не сме разисквали да има предсрочни избори, заяви Росен Плевнелиев

16636
Не сме разисквали да има предсрочни избори, заяви Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Дебат за предсрочни избори по време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) не е имало. Това заяви президентът Росен Плевнелиев.

По думите на президента не е негова работа да говори и да инициира темата. Вчера заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който представляваше партията, заяви, че е повдигнал въпроса като точка номер шест в дневния ред на заседанието.

Станишев: Да блокираш депутати не е демократично

Блокирането на кръстовища, улици, както и на депутати, не е демократично и е нарушение на закона. Не е демократично депутати, министри ...

„Няма нито една моя дума, която да разделя гражданите", заяви Плевнелиев и допълни, че като президент е готов да чуе всеки и да изпрати неговото послание към компетентните институции.

„Не може да правим бежански лагери без съгласието на местните власти. Именно това направихме на този съвет – осигурихме разбирателство и съгласие по темата”, каза още президентът.

„Предварително си задавах въпроса – ако не успеем да постигнем съгласие по темата за сигурността на гражданите, по какво тогава ще постигнем?”, заяви президентът. Той бе категоричен, че съветът не е закъснял, защото той не върши работата на един министър или правителство, а се занимава с народа и отношението към народа. Росен Плевнелиев заяви, че КСНС се занимава с отношенията на институциите в сектор „Сигурност” и намирането на баланс между тях, както и намирането на баланс между централната и местната власт.

Съветът беше успешен, категоричен беше Плевнелиев, предаде Агенция "Фокус".

Всички са доволни от Консултативния съвет за национална сигурност, твърди Орешарски

Лично аз съм доволен. Резултатите показват, че очевидно всички страни са доволни. Така премиерът Пламен Орешарски отговори на въпрос ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика