Николай Марков: Мафията ни убива, а не COVID-19

4705
Николай Марков: Мафията ни убива, а не COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Вече сме на 1-во място в света по смъртност. Браво, другарю Борисов, успяхте! Винаги първи.

Малко е стряскащо да си представим, че в България се умира най-много, но какво да се прави - управлява мафия. Тя унищожава всички видове ресурси, личностен и национален капитал, потенциали и прочее възможности за приличен и достоен живот. Във всички страни, където управлява организираната престъпност и държавата е отвлечена от такива бандити, резултатът е същия като у нас - смърт, бедност и унижения", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

България вече е първа по смъртност от COVID-19 в света

Първи сме по смъртност от COVID-19 в света. Това сочат последните данни на статистиката - разчетени от епидемиологът и преподавател в L...

"Заемеме първото място по смъртност и започваме да се състезаваме само със себе си, защото лошото тепърва предстои. На този фон, така наречените министри са плъзнали по всички медии и са ги окупирали с тоталните си манипулации, популизъм и отвратителна безпардонност, неизмерима за европейска държава.

В коя държава член на ЕС, нейният премиер щеше да бъде подкрепен от Европейската комисия, ЕНП и прочее европейски институции при фактите за престъпления и мащабите им изнесени публично!? Това не може да се случи никъде другаде, но според европейските политически лидери и бюрократи, в България може - защото не ни уважават. И защо, обаче, да ни уважават, като тези неща се защитават, а не са дарения от когото и да било, за когото и да било.

Първо място по смъртност, а националната ни трагедията едва започва. Милиардите са вече откраднати от политическите ни бандити, а за лекарите няма достойно възнаграждение, болниците са като гробници, а нивото на медицината достига на това в Сомалия. Нищо не става без пари, но най-странното е, че всичко се случва точно когато европейските фондове са отворени за нас. Въпросът е къде отиват парите. Нашите пари, господа!

Ограбени сме, унижени и убивани като лош човешки материал. Уплашени сме. Страхумваме се, докато стоим в студените си домове и умираме по недостоен начин сгушени в някой болничен коридор. Като псета. Лекарите са унизени и бягат от своята отговорност, болниците ни нямат нищо общо с тази дума, а лекарства също няма. При тези обстоятелства е повече от ясно , че ще се умира, но не от Ковид, а следствие на дългогодишен грабеж и некомпетентно престъпно управление.

Мерките срещу COVID-19 - поставя ли ги под въпрос смъртността в България и Швеция?

България вече се намира на първо място по смъртност от COVID-19 в Европейския съюз. Това показват данните на Европейския център за конт...

Разследване, присъди и затвор за целия този кабинет. Незабавно. Ако това се отложи по каквито и да било причини, справедливия гняв ще изгори до основи повече неща отколкото можем да си позволим. Много повече. Сеете ветрове и ще жънете бури, другари управляващи. Скоро. Така или иначе сме на първо място по смъртност и от тук нататък аз не виждам нищо страшно пред нас като нация и като личности. Събудете се, утре е късно, а вече сме на първо място по смъртност без война.

Мафията ни убива, не Ковид."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика