Нинова: Не можеш да имаш ротация на морал (ВИДЕО)

973
Нинова: Не можеш да имаш ротация на морал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Можеш да имаш ротация на министър-председател, можеш да имаш ротация на председател на Народното събрание, но не можеш да имаш ротация на морал", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова идеята за правителство с втория мандат с ротационен премиери. 

Тя обяви, че БСП няма да подкрепи такъв кабинет и остава опозиция. "Смятаме, че това е едно от най-големите политически предателства. ПП бяха създадени, за да сменим модела на досегашното управление на задкулисие и паралелна държава. Вместо "Мутри, вън", се получи "Мутри, вътре". Това е ротационна коалиция на омертата, те просто ще си пазят взаимно гърбовете. Видяхте, че дадоха заявка, че няма да гласуват имунитети на който и да е народен представител. ОЩЕ: Христо Иванов: Вероятно няма да участваме в кабинета, но ще го подкрепим (ВИДЕО)

Според нея това е безпринципна коалиция, която не проявява никакво отношение към реалните проблеми на хората. "Не чухме по време на преговорите нищо да се казва за икономика, за неравенство, за бедност и за решаване на тези въпроси.  Напротив, бюджетът, който са замислили с 3% дефицит означава категорично рязане на социални разходи", добави Нинова. ОЩЕ: Нинова критикува ротационния кабинет: Омерта, която има за цел да спаси Борисов и ПП

Нинова подчерта, че БСП е единствената партия, която е получавала оферта от Борисов и ГЕРБ да влезе в управлението няколко пъти имного  принципно и последователно е отказвала с всички последици от това, които сме понесли", каза Нинова.

Нинова отчете, че БСП е наясно, че е важно да има правителство в тази ситуация и да има стабилност. "Това, което правят в момента, е гаранция за още по-голяма нестабилност и хаос върху хаоса", каза още тя. 

Лидерът на БСП коментира и съдебната реформа, като уточни, че иска първо да разбере какво искат да променят в Конституцията "Продължаваме промяната - Демократична България" искат контрол върху главния прокурор, който да се осъществява от следовател и от следствието. Предложението на Крум Зарков, което подкрепят, е да бъде съдия от ВКС. Христо Иванов иска конституционно мнозинство и чуваме от там гласове изобщо да няма главен прокурор. Хайде първо да си изяснят в главите какво искат да правят със съдебната реформа, защото и това не е съдебна реформа. Това е да се смени един главен прокурор с друг, това е битка на икономически лобита кой да овладее прокуратурата и да я използва", смята Нинова. ОЩЕ: ВСС реши: Искането за освобождаване на Гешев е допустимо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика