X
 
 

Нинова в Силистра: Ще подкрепяме местното производство чрез общински борси

1353 1
photo of Нинова в Силистра: Ще подкрепяме местното производство чрез общински борси
Снимка: БСП
Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с граждани в Силистра и подкрепи кандидата за кмет Момчил Неков и листата за общински съветници, както и кандидатите за кметове в Тутракан, Кайнарджа, Ситово, Ветрен, Сребърна, Калипетрово и Айдемир. Заедно с Момчил Неков представиха плана на левицата за бъдещето на общината Силистра, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Винаги сме настоявали, че държавата трябва да положи собствени усилия и грижи за защита и развитие на българското производство. Част от тази цел може да бъде подпомогната на регионално ниво, с мерки, които предлагат и тук нашите кандидати. Приветствам програма им, в която предвиждат създаване на общинска рибна борса и такава за плодове и зеленчуци", заяви пред стотиците граждани на Силистра Нинова.

Корнелия Нинова обеща безплатни детски градини и помощ с общински жилища на шуменци

“Имаме огромен шанс за победа в Шумен и тя не е за кандидата за кмет Венцислав Венков, нито за общинските съветници – тя е ...

Тя поясни, че по този начин производителите могат пряко да излагат продукцията си. Нинова даде пример с работещ механизъм в Румъния, която наскоро е създала държавно предприятие за изкупуване на родната продукция и нейната преработка. "Силистра има огромен потенциал за развитие на селско стопанство и земеделие. Каквото и да искаме да направим за вас, без икономика и производство, няма да стане. Затова е прекрасна идеята на кандидатите ни да създадат общински гаранционен фонд, с който да помогнат на млади предприемачи, които искат да открият и развият производството", каза още председателят на БСП. Тя допълни и друг ангажимент на левицата - ако фирми искат да инвестират, да им бъдат намалявани местните данъци и такси. Нинова засегна и проблема със здравеопазването.

"И в болниците в цяла Силистренска област няма увеличение на заплатите на медицинските сестри. Петдесетте милиона, отпуснати уж за увеличение на възнагражденията им, лично от Борисов, ги няма. Общото между тези, които протестират и тези, които оспорват протеста, е че са излъгани еднакво", каза още тя. "Пожелавам ви да бъдете здрави и силни, да вярвате в победата и да имате кураж. Гласувайте за това да имате подредена община, да добрувате вие, вашите деца и вашите внуци", завърши Корнелия Нинова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители