Няма да има анкетни комисии за Мишо Бирата и за Христо Бисеров

17353
Няма да има анкетни комисии за Мишо Бирата и за Христо Бисеров
Снимка: БГНЕС

След като депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев предложи да бъде създадена Временна анкетна комисия за разследване на случая „Христо Бисеров”, беше предложено и създаване на комисия за разследване на случая „Мишо Бирата.

След разгорещени дебат в крайна сметка парламентът реши да не приема създаване на комисия за Мишо Бирата. Целата на комисията щеше да е проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, в който Борисов моли Танов да спре проверката на фабриката на „Леденика”, собственост по онова време на Михаил Михов. Сега фабриката вече е купена от Гриша Ганчев.

И Първанов на разпит по случая "Мишо Бирата"

Президентът Георги Първанов, който заемаше поста на държавен глава в периода 2002-2012 година, ще бъде разпитан по случая със смъртта н...

Предлагането на временни анкетни комисии се превърна в практика на управляващите, тъй като те не могат да извършат нищо рационално и нищо смислено, което да се усети от населението, обясни Главчев, предаде БГНЕС. Според него, предметът на работа на тези комисии е много близък до характера на работата на други държавни органи и опит да се диша във врата на прокуратурата и да се дава насока на нейната работа. Предполагам, разбирате, че ви говоря за временната анкетна комисия за Мишо Бирата - не смятаме, че това е подходящият и правилен начин на действие, но ще подкрепим създаването й, посочи той. При случая с Мишо Бирата нямаме никакъв резултат от телефонното обаждане и за вреда, нанесена на бюджета, смята Главчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика