Няма да променяме данъчната си политика, отсякоха от кабинета

12815
Няма да променяме данъчната си политика, отсякоха от кабинета
Снимка: БГНЕС

2015 година ще е много особена по отношение на евросредствата предвид обема им. Целта ни е до края ѝ да имаме усвоени 4,3 млрд.лв. Вече имаме одобрени две оперативни програми, надяваме се преди март да одобрят и другите. Възможно е да се забави малко новата ОП „Околна среда“, защото по нея имаме някои спорове с ЕК. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на среща между министри от правителството и предстaвители на бизнеса.

Той допълни, че се предвижда да се отворят схеми за финансиране на стойност 6,8 млрд.лв. И се предвижда плащанията да са не по-малко от 1,1 млрд.лв.

Горанов: Започваме разговори за приемане на еврото

България започва разговори за приемане на еврото. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в Литва, която от 16 януари вече щ...

На срещата присъства и финансовият министър Владислав Горанов, който коментира състоянието на банковата система. „Лятната криза показа, че обществото няма имунитета да забелязва натрапването на диспропорции. Сега финансовата система е стабилна. Доказателство за това е фактът, че само 2% от плащанията от КТБ са взети в брой, другите са пренасочени към други банки“, заяви Горанов. Според него е нужна промяна в закона, отнасяща се до отговорността на колективните органи, отговарящи за надзора на банките.

Горанов засега и темата за евентуална промяна на данъчната тежест, за която призоваха от различни среди. „Не смятаме към момента да преразглеждаме данъчната си политика. Приходните администрации не са репресивни към тези, които са честни към държавата“, каза той.

Министърът допълни, че се води тясна комуникация с ЕС по отношение присъединяването на България към банковия съюз и еврозоната.

„Има пряка връзка между това колко са силни институциите на една държава и колко богата е тя. У нас са необходими радикални реформи, които да доведат до оптимизация на разходите. Най-ключовото предизвикателство остава съдебната система“, заяви още вицепремиерът Дончев.

Дончев: Коалиционният модел не подлежи на преразглеждане

Към момента коалиционният модел на управление не подлежи на преразглеждане. Това заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев в комента...

По думите му приоритет в енергетиката е балансирането на енергийната система. През 2015 г. пък приватизацията отново ще се появи като тема в дневния ред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика