Отхвърлиха искането за оставка на Михаил Миков

63215
Отхвърлиха искането за оставка на Михаил Миков

Депутатите отхвърлиха искането за оставка на председателя на парламента Михаил Миков, съобщи Агенция „Фокус”. При първото гласуване участваха 191 народни представители, от които 81 бяха „за”, а 110 – „против”.

Депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов поиска прегласуване. При повторното гласуване участваха 192 народни представители, от които 82 – бяха „за”, 110 – „против”.

Можете да бъдете опозиция на мнозинството, на правителството, но не можете да бъдете опозиция на парламента и на народа, който ви е изпратил тук, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков на обсъждането на искането за оставката му. „Искам да благодаря за подкрепата, която чух от ПГ, които ми възложиха тази тежка отговорност”, добави Миков.

„Вие също сте народни представители, които носят отговорност за парламентаризма и демокрацията в България. Можете да бъдете опозиция на мнозинството, на правителството, но не можете да бъдете опозиция на парламента и на народа. Аз не съм председател, аз съм един от вас”, каза той. „Аз лично няма да участвам в гласуването”, обясни Михаил Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика