Павлова: Предстои да бъдат премахнати 102 постройки в Гърмен

6363
Павлова: Предстои да бъдат премахнати 102 постройки в Гърмен
Снимка: БГНЕС

Предстои да бъдат премахнати 102 постройки, общината има ангажимент да реши правилно проблема. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на брифинг след среща с кмета на община Гърмен във връзка с незаконните постройки в общината, предаде "Фокус".

"Целта на срещата ни беше да уточним ситуацията и действията, които ще предприеме общината и общинският съвет, които имат по закон. Целта на среща беше да изслушаме предложенията им. Позициите са разнопосочни", обясни Павлова.

ВМРО не приема юрисдикцията на ЕСПЧ за Гърмен

Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) „бил решил“ да не бъдат премахвани нез...

"Позицията ни е за решаване на казуса и ситуацията в кв. "Кремиковци" по отношение на лицата, ангажимент на общината и общинския съвет за предприемане на действия срещу лицата, които пребивават незаконно", заяви Павлова.

"Осем са премахнати - 4 доброволно, 4 принудително. Оттук нататък всички останали постройки са ангажимент на общината. Предстои да бъдат премахнати 102 постройки, ние ще изготвим график. Общината заедно с общинския съвет ще ни даде график кога ще настани съответните семейства, на които ще предложи жилища. След това поетапно ще се пристъпва към събаряне", допълни министър Павлова. "Общината има ангажимент да реши правилно проблема. Това се отнася за всички общини, в които има незаконни постройки", добави още тя.

Министър Павлова уточни, че в срещата са взели участие и вицепремиерът министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, както и вицепремиерът Томислав Дончев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика