Петков: Не е добре правосъдният министър да не е влизал в съдебна зала

2982
Петков: Не е добре правосъдният министър да не е влизал в съдебна зала
Снимка: БГНЕС

Не е добра практика кандидати за правосъден министър да не са влизали в съдебна зала. Предстоят още разговори, вече се чуха критични бележки за номинацията на Екатерина Захариева от партии, които подкрепят правителството. Сигурно ще подкрепим тази кандидатура, но със сериозни резерви. Защото е проблем, че не е влизала в съдебна зала. Премиерът Борисов има време да преосмисли още веднъж номинацията за правосъден министър. Това каза в Благоевград в сряда зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Той припомни, че е имало правосъдни министри, които трудно се ориентирали къде е районният съд в София. Сподели, че Захариева има опит в администрацията, но подчерта, че всички в страната очакват съдържателна съдебна реформа. Необходимо е да се направи оценка на нормативната уредба, но ресурса, за да се търси решение на този казус, предаде Стандарт нюз.

Христо Иванов подкрепи Екатерина Захариева

Министърът на правосъдието в оставка Христо Иванов няма съмнения, че Екатерина Захариева е човек, който „може и иска, включително...

„Ще има много очаквания към новия министър на правосъдието. Захариева има опит в администрацията, но има разлика между администриране и провеждането на съдебна реформа. АБВ настоява за ефективен диалог в тази посока. Да се направи съвет за съдебната реформа в Народното събрание с представители на партиите, на съдебната и изпълнителната власт, на академичните среди, ако искаме истинска реформа", каза още Румен Петков.

Според него много обикновени хора не знаят за какво са тези политически битки за съдебна реформа, за промени в Конституцията.

„Какво дават тези промени на бай Пешо и на баба Пенка? Те искат бърз, справедлив и ефективен процес", допълни зам.-председателят на АБВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика