ПП АБВ подготвя жалба до Административния съд заради липсата на компетентност в ръководенето на „Булгартрансгаз“

6946
ПП АБВ подготвя жалба до Административния съд заради липсата на компетентност в ръководенето на „Булгартрансгаз“
Снимка: АБВ

ПП АБВ подготвя жалба до Административния съд заради липсата на компетентност в ръководенето на „Булгартрансгаз“. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. В аргументите си най-общо тя посочи липсата на публичност в работата на дружеството и отказът да бъде предоставяна информация за дейността, която засяга националния интерес и в частност, интереса на гражданите.

„Случи се немислимото. „Булгартрангаз“ отговориха на официално писмо за писане на ПП АБВ. Само, че, за съжаление, с радостта дотук, тъй като в писмото си отговор са обяснили как това не е информация. С други думи „Булгартрансгаз“ за пореден път се гаврят с националните интереси и с интересите на обществото. На първо място така, както преди 9 месеца припомних на ръководството на „Булгартрангаз“, че картата, която са показали на сайта си на националната газопреносна мрежа, е 20 години, остаряла и те веднага е смениха, по същия начин искам да им припомня няколко неща, които са изключително важни. Всяка некадърност трябва да има предел. Разбирам, че вероятно там имат проблеми с компетентността, но да цитираш неправилно един закон, не означава, че няма хора, които могат да реагират веднага, както и ще направим ние. Подготвяме жалбата до Административен съд и ще я входираме. Там вероятно е мястото и на ръководството на това предприятие. Това писмо отговор не е само подигравка с АБВ, а с обществото и еманация на начина, по който дружеството ръководи газовия сектор – некадърно, непрозрачно и некомпетентно“.

Любомира Ганчева порица енергийния министър и посочи лобистко изменение в полза на фирми, близки до Цветелина Бориславова

Зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева отправи препоръка към енергийния министър- да не дава оценка кой човек е прост и кой е сл...

Ганчева коментира и поредицата от аварии по газовото трасе и подчерта липсата на отговорност, включително и за човешки животи при подобни ситуации.

„Много по-важно е това, че ние една година плащаме масрафа за некадърното управление на „Булгартрансгаз“. Платихме най-високите сметки за енергия през пролетта на 2020 г. Сега есента на 2020 г. ще платим още по-високите сметки. В нашето питане ставаше въпрос за нещо още по-важно за човешките животи. Припомням, че преди един месец имаше взрив на 300 метра газопровод край гръцката граница. Ние попитахме на какво се дължи това. Кога последно е била профилактирана мрежата и дали има други зони, които са с рискове и ако има такива, какви мерки предприема дружеството. Не става дума, че те не отговарят на нас, а че неглижират цялата газопреносна мрежа“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика