Р. Кънев: Ако няма воля да се реализират реформите ние нямаме място в тази власт

9826
Р. Кънев: Ако няма воля да се реализират реформите ние нямаме място в тази власт
Снимка: БГНЕС

Реформите са на пределна фаза, от която зависи дали ще бъдат успешни или не. Правителството изпълни своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на шест месеца успя да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента.

Това заяви Радан Кънев на пресконференция в Шумен.

Радан Кънев се извини на колегите си, че се е захванал с Репуц

Не коментирам г-жа Репуц от шест месеца. От момента, в който допусна да стане единственото (макар и калпаво, но друго няма) оръдие в п...

Сега е ред на парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите. Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно -спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ.

Благодаря на премиера, въпреки съпротивата на неговите хора, потвърди подкрепата си за реформата. Това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева.

Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Но не виждам защо трябва да се стига до там. Виждам много ясна воля на премиера за промяна.

Припомняме, че по-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви следното:" Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа. Преди да стартираш една реформа, ти трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа.

Радан Кънев: ДПС са пряко виновни за КТБ

Съвсем очевидна е войната между ДПС и Реформаторския блок (РБ). ДПС използват техни поводи зад тези атаки, това са първо, че се отстран...

Сами разбирате - докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех и ще се генерира огромно напрежение", допълни още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика