Радан Кънев: По въпроса за бежанците е важно институциите да продължават да работят така, както сега

3108
Радан Кънев: По въпроса за бежанците е важно институциите да продължават да работят така, както сега
Снимка: БГНЕС

Според Радан Кънев да се твърди в днешния ден, че българското правителство не се справя с бежанците, е очевидно против фактите и против логиката.

"Факт е, че бежанците заобикалят България, както благодарение на много добрия граничен контрол, така и основно благодарение на много сериозните мерки, които се взимат след границата, т.е. на регистрацията на огромен процент от навлизащите в България бежанци. Знаем, че бежанците не искат да живеят в България, фактът, че те са регистрирани тук за тях е пречка, така че ние сме свикнали българската администрация доста често да е в хаотично състояние, а да говорим за разпад на институциите - в случая имаме много добре работеща институция", уточни той.

Радан Кънев изброи политическите приоритети на Реформаторите и ГЕРБ

Общи приоритети, които съвпадат - това е мотото, под което ГЕРБ и Реформаторският блок ще работят през новия сезон, увери лидерът на ДС...

"Това, че България е под огромна заплаха всеки божи ден, че не знаем какво ни чака утре, пък е най-малкият повод да говорим за предсрочни избори, напротив – аз мисля, че повече от всякога трябва да мислим за стабилността и виждате, че и ние търсим варианти за политическа промяна там, където е нужна не през нови избори, а през тези които си имаме този месец и другата година", допълни Кънев.

 На въпрос  трябва ли да бъде свикан Консултативният съвет, който да обсъди ситуацията?

 Радан Кънев заяви: "Предлагам да оставим това на преценката на държавния глава, важното е институциите да работят така, както работят сега – 24 часа, наистина да упражняват дипломатически натиск в Брюксел, да имат своя дипломатически контакт с Анкара, това са важните неща, а не толкова да си чешем езиците шефовете на парламентарните групи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com