Радан Кънев: Ролята на политиците по празници е като на футболен съдия

26092
Радан Кънев: Ролята на политиците по празници е като на футболен съдия
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев направи обзор на отиващата си година в личния си профил в социалната мрежа. В него той написа, че ролята на политиците по празниците е като на футболните съдии - ако не ги забелязват, значи се справят. Ето какво още написа Кънев:

"Винаги съм мислил, че ролята на политиците по празници е като на футболния съдия - ако не го забелязваш, значи се справя. Затова и рядко ще прочетете някое шаблонно празнично приветствие от мен... Няма да се отдавам и на равносметки на изключително сложната и нестабилна 2014-та - има достатъчно хора, които са далеч по-подготвени и безпристрастни да коментират международните дела... И все пак, докато се подготвяме да изпратим една твърде шеметна година, имам нужда да благодаря на всички, които бяха с нас през две кампании, няколко вътрешни кризи, успехи и провали (за неоценимата подкрепа, доверие и търпение на семейството и приятелите си ще благодаря лично).

Радан Кънев: Спираме пенсионната реформа до разбирателство

Спират спорните промени в осигурителния модел. Пенсионната реформа преминава в режим на изчакване до постигането на коалиционно единств...

Благодарение на вас, на вашето търпение, упорство, вяра, ентусиазъм, а понякога и безрасъдство, годината беше политически успешна. Реформаторският блок се създаде, закрепна, на няколко пъти почти се разпадна, неколкократно спря развитието си в доста неподходящи моменти, но в крайна сметка през 2014 постигна забележителни успехи - запази присъствие в ЕП, възстанови парламентарното представителство на най-активната, взискателна и устремена към промяна част от българското гражданство и след успешни и тежки преговори пое отговорност за управлението на страната.

Дали от тези успехи ще има същинска полза? Отговорът на този въпрос не е през 2014... Но не е и през 2016. Промяната започва през първата година на управлението, или ... не започва през това управление. Сега - в часовете, в които сменяме годината в календара - е време да си дадем сметка, че ролята ни се смени. Две години наред беше достатъчно да водим борба. Да покажем, че желанието за промяна не си е отишло от обществото ни, макар да изглеждаше напуснало политиката ни.

След две години битки, често безнадеждни, е време за поведение, насочено към резултат, в условията на парламентарна демокрация и трудно парламентарно мнозинство. Улицата е територия на конфронтацията, изборите са терен на състезанието. Но парламентът е поле на компромиса и възможните решения.

Имаме ли възможност да постигнем резултат, или ще трябва да отстъпим на други, по-способни представители на отчаяно търсещото промени поколение, към което принадлежим? Това ще покаже следващата година.

Ако имах главен счетоводител като Горанов, щях да го уволня на секундата

"Министър Владислав Горанов разсъждава като политик и то не от най-добрите. Финансовият министър през 5-6 минути се сеща за последиците...

Сега е време да благодарим за всичко през 2014-та и да държим сметка, че трудното не е зад гърба ни, а пред нас".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика