Радостин Василев за ПП: Те извършиха предателство, когато Борисов най-сетне застана на колене

17826
Радостин Василев за ПП: Те извършиха предателство, когато Борисов най-сетне застана на колене
Снимка: БГНЕС

Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна в онлайн от самото начало. Това каза по БНТ Радостин Василев. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва, добави той.

Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", като той счита казаното на този съвет за скандално.

"За мен ПП извършиха предателство, когато Борисов най-сетне застана на колене. Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокати в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис. Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО", повтори Василев това, което каза на 26 май.

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев. 

Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка, добави той. 

Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма. Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него, продължи Василев с откровенията.

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали. Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той отново посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателното. Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев.

След записа не съм провеждал разговори с Кирил и Асен, посочи искащият да излезе от парламентарната група на ПП депутат.

По думите на Радостин Василев по време на срещата се обсъждала "виртуалната коалиция с ГЕРБ". Според Василев, бившият премиер Кирил Петков обяснявал как подобно нещо не трябва да бъде представено като коалиция и че такова правителство със сигурност ще "изпере" лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В записа се чувало и Асен Василев, който заявявал, че "кабинет ще има, докато Борисов се страхува от главния прокурор Иван Гешев". От записа ставало ясно и че е имало договорка за смяна на шефовете на службите, като се казвало, че това е съгласувано с посолствата.

Според Василев коалиция с ГЕРБ първо не била одобрена от Националния съвет при гласуването. На второто гласуване обаче, по думите му под натиск, с 25 на 24 гласа било одобрено да има общо управление между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Напускащият ПГ на ПП-ДБ заяви и че вотът е бил обърнат след "псувни и силен тон от Кирил Петков".

Те от месец и половина танцуват с ГЕРБ, сега се прегърнаха

Това заяви бившият спортен министър и депутат от ПП-ДБ Радостин Василев по адрес на "Продължаваме промяната" (ПП) и "Демократична Бълга...

Той определи като "фантасмагория и опорка" твърдението на Петков, че записите са направени от службите, и успокои, че не били "от спални и апартаменти".

Бившият спортен министър сравни случващото се с ПП с онова, което сме видели преди година и от ИТН.

"Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство", обясни Василев втората си разлъка с непарламентарна група в последната година.

По думите му, ПП е трябвало да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта. Но "този танц ще прерасне в прегръдка по интереси". Според него, ПП се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната реформа е заблуда, вероятността да няма бюджет".

ОЩЕ: АУДИО: Пълен запис от Радостин Василев на заседанието на "Продължаваме промяната"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика