Разцеплението при "Ранобудните студенти" излезе наяве

36788
Разцеплението при "Ранобудните студенти" излезе наяве
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

Най-нормалното нещо след приключването на първата окупация беше да има разделение. При „Ранобудните студенти” имаше хора с различни виждания, с различни идеи и след като окупацията беше неуспешна, логично всеки потърси своя път. Това заяви неформалният лидер на „Ранобудните студенти” Ивайло Динев в сутрешния блок на bTV.

Според Динев втората окупация е била направена „на инат”, от 15-20 души. Той не крие, че подкрепя окупацията като форма на протест, но специално втората е била обречена на неуспех заради липсата на план. Тя е била прекратена и защото лидерите ѝ не са били студенти в СУ и не са искали окупацията да бъде запомнена като нещо фалшиво. Отделно втората окупация е организирана от „радикално крило” на студентите.

Нов протест срещу Орешарски във Велико Търново

Пореден протест на „Ранобудните студенти” срещу кабинета на Пламен Орешарски ще бъде проведен във Велико Търново. Той ще за...

Друг член на „Ранобудните студенти” – Димитър Вълчев, каза, че Динев вече не е представител на студентското сдружение. Вълчев обясни, че на общо събрание на организацията било решено, че членовете на „Ранобудните студенти” се съобразяват само с решенията на събранието и не се изказва от името на цялата организация. Идеята е организацията да си остане неформална.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика