Разпитват Борисов за Мишо Бирата

40696
Разпитват Борисов за Мишо Бирата
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан по случая "Мишо Бирата", съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет. „Предстои да бъде разпитан”, каза Цацаров.

„Проверката отдавна е прераснала във възобновено досъдебно производство, по което и сега се провеждат разпити”, допълни още главният прокурор, предаде Нова тв.

Борисов: С обвинението на Прокуратурата за Костинброд дадоха отговор на всичко, което сме говорили

"Обвинението за Костинброд е, че служители не са упражнили контрол върху отпечатаните количества бюлетини, заради което печатницата е п...

Повод за разпита са изтеклите записи на СРС-та на разговор на Ваньо Танов с министъра на финансите Симеон Дянков и с премиера Бойко Борисов. В тези записи са и думи на премиера Борисов към Танов, от които стана ясно, че министър-председателят е обещал "да не го закачам тоя Мишо Бирата".

Покойният вече бизнесмен Михаил Михов беше един от собствениците на пивоварна, проверявана от митниците за укрит акциз.

Що се отнася до осъдителното решение от европейския съд по делото Гуцанов, главният прокурор каза че първото, което ще предприеме прокуратурата, е да се снабди с надежден превод на решението.

Това, с което главният прокурор е запознат, са публикациите от медиите, а в официалния сайт на съда в Страсбург решението е само на френски език, а за Цацаров този език е "нечетим". Според него прокуратурата знае за какво става дума в текста.

ГЕРБ са готови с третия вот на недоверие

Още преди да е минало гласуването по втория вот на недоверие към правителството, опозицията в лицето на ГЕРБ вече е готова с темата на ...

Ще подлежат на проверка действията на прокуратурата и действията по задържането на Борислав Гуцанов, допълни Цацаров.

Той заяви, че познава добре делото. "Когато се правеше преценка относно това дали към момента на избор на парламента и формирането му, с оглед на това, че Борислав Гуцанов е действащ депутат, да се прави искане за снемане на имунитета с оглед, че има заварено висящо производство и как да се процедира с това производство", обясни обвинител номер 1.

Цацаров заяви, че е много добре запознат с производството и начина, по който то е протичало. Според главния прокурор изводът, че производството е следвало да бъде прекратено, но всъщност то изобщо не е трябвало да бъде образувано, е напълно обоснован. 

"Действията по задържане и действията на нашите органи ще подлежат на проверка, защото е започнало нещо по срамен начин и е завършило по срамен начин", уточни Цацаров.

Борисов: Ние не сме опозиция, ние сме победителите на изборите

Този парламент се дискредитира. Първо, един изключително некомпетентен човек, какъвто е Миков, е абсолютно неправомерно на този пост, з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика