Ще предложим да се направи парламентарна комисия за ВЕИ-тата, заяви Добрев

14857
Ще предложим да се направи парламентарна комисия за ВЕИ-тата, заяви Добрев
Снимка: БГНЕС

Приказките на Михаил Миков са опит да се заблуди обществото с идеята за бягство от политическа отговорност. Това каза председателят на енергийната комисия Делян Добрев по време на пресконференция.

"Пресконференцията ни е в отговор на пресконференцията на БСП, по време на която чухме едни несвързани приказки от името на г-н Миков. Според него членовете в регулатора на РБ и на ГЕРБ били взели това решение. Явно не са му обяснили достатъчно добре неговите съветници. Ако беше внимавал в парламента щеше да знае, че КЕВР се състои от 9 членове и от РБ и ГЕРБ са 4", заяви Добрев, цитиран от "Фокус". 

Миков: Проблемите на държавната енергетика не са единствените в сектора

Не приемаме единствен виновен за фундаменталните проблеми на българската енергетика да бъде държавната енергетика. Не е справедливо д...

Той подчерта, че не само членовете на ГЕРБ и на РБ са приели решението за увеличението на цената на тока. "Регулаторът е гласувал единодушно решението. Представители на всички парламентарно представени партии, с изключение на АТАКА са гласували "за" въпросното решение", посочи Добрев.

Той прикани опонентите от БСП да се държат консенсусно и конструктивно, да участват в решаването на проблемите, а не да гледат и да сочат назад, защото сочат сами себе си.

По-рано днес правителството се обяви против поскъпването на тока за бизнеса.

"Споразуменията за американските централи са подписани 2001 г., но нямаше да ги има, ако през 2007 год. кабинетът Станишев не беше подписал с особени залози, с които да гарантират кредитите на американските централи. Особени залози, с които са заложени сметките на всички български потребители", заяви Добрев.

Правителството е против поскъпването на тока, ще редуцира разходите в енергетиката

Правителството поема ангажимента за редуциране на разходите в държавната енергетика с по 10% годишно за период от три години. Ние сме...

"2007 г. беше подписан Законът на ВЕИ. Ще предложим да се направи и за ВЕИ сектора комисия, както за КТБ, за да се установи кои са вложителите, кредитополучателите. Ще се направи същата комисия, за да се установи кои са собствениците на тези ВЕИ проекти, за да се види кои са хората, приели закона през 2007 г. и след това са се възползвали, за да печелят", каза Добрев.

"Правителството обяви, че в следващите две седмици ще има резултати от проверките, които да установят реалните разходи по ВЕИ проверките и дали има случаи, в които се получава свръхподпомагане", уточни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика