Симеонов: АБВ се опитва да спечели от излизането на ДСБ в опозиция

3181
Симеонов: АБВ се опитва да спечели от излизането на ДСБ в опозиция
Снимка: БГНЕС

Притеснителен е опитът за извиване на ръце от страна на Първанов. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред БНТ.

Според Симеонов АБВ прави опит да извади дивиденти от това, че ДСБ е излязла в опозиция. „Първите апетити лъснаха”, отбеляза той. Във връзка с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН съпредседателят на ПФ коментира: "За Бокова АБВ са поставяли няколко пъти условия. Те не са известни с това, че проявяват последователност".

Валери Симеонов: Сътресенията в ДПС няма да повлияят на стабилността в държавата

Ясно е, че нещата отиват към втора партия, която ще бъде на псевдоетническа основа. Това каза за “Хоризонт“ в предаването &...

По повод срещата между Лютви Местан и Радан Кънев днес Симеонов отбеляза, че такива срещи има постоянно в парламента. "Не виждам защо трябва да се обръща внимание на дреболии. Защо от мравки трябва да правим слонове?”, попита Симеонов като визира и случилото се вчера с появата не премиера на заседанието на ВСС. „Защо всъщност трябва да търсим динамика и драматизъм в политиката? Какво е станало днес? Нищо, което да е свързано с някакви промени съдбоносни реформи или обрати. Местан и Кънев се срещаха още по време на обсъждането на Конституцията”, припомни съпредседателят на ПФ. По думите му, от срещата между двамата нищо не е произлязло.

Във връзка с прогнозите за политическия сезон той коментира: „Според мен нито Местан, нито ДСБ ще бъдат опозиция. Поне до момента се видя, че при съдбоносни решения гласуванията са нормални на всички политически сили, с изключение на явната опозиция – БСП, които много често са опозиция заради самата дума”.

„В лидерски план ще се разбере каква част от претенциите, променените позиции на Кънев, Местан, всъщност ще са продиктувани от това, че някой пот тях ще се яви като президент. В тази посока трябва да се гледа на тази среща днес. Ще се види кой лидер или политик е принципен и кой всъщност работи за собствения си рейтинг”, каза още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика