Според Бъчварова хем не е добре да се коментират заплахи за убийство, хем има интерес

2218
Според Бъчварова хем не е добре да се коментират заплахи за убийство, хем има интерес
Снимка: БГНЕС

Не е добре да се коментират широко заплахите към дадени личности. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова по темата със заплахата за убийство към Бойко Борисов и сложената охрана от НСО за Делян Пеевски.

Бъчварова уточни, че темата с охраната от НСО за Пеевски сега се коментирала заради свалянето на охраната от НСО за Лютви Местан по Коледа. Спекулираше се по тази тема, затова решихме да не правим прецедент, общественият интерес е много висок, поясни вътрешният министър. Бъчварова отказа да каже дали писмото с куршума е стигнало до бюрото на Борисов без проверка и увери, че се работи по всички сигнали.

Бивш шеф на НРС: Заплахата срещу Борисов е доста глупав пиар ход

Това ми изглежда като един доста глупав пиар и може би дори не е ход на самия премиер. Това действие директно обвързва Бойко Борисов с ...

Проверяваме случая с Мартин Димитров, ще се преценява дали да има охрана за него. Още не е 100% ясно дали спирачките на колата му са умишлено срязани, каза вътрешният министър пред Нова телевизия.

Спрямо 2014 година има значителен спад на грабежите и повишена разкриваемост, а от 2011 година насам всяка година имало спад. Така Бъчварова се защити срещу твърдението, че по нейно време има пик на дръзки обири като този в мола на „Цариградско шосе”.

По случая с Бойко Атанасов и твърденията му за шпиц команда в прокуратурата, Румяна Бъчварова не видя какво може да направи МВР по случая. Става въпрос за процедурни въпроси, по думите ѝ.

По темата с обтегнатите ни отношения с Турция, вътрешният министър увери, че имало обща концепция как да се действа при заплахи за националната сигурност. На конкретен въпрос дали турските власти директно се опитват да влияят на вътрешните работи на България, Бъчварова отговори, че няма такива данни, но с действия като обявяването за персона нон грата на турския културен аташе Угур Емироглу предотвратяваме такива опити.

Заплашиха Бойко Борисов с убийство, премиерът отказа да коментира*

Анонимен плик, в който имало снимка на премиера Бойко Борисов, куршум и заплашителни послания, е бил получен в Министерски съвет. Започ...

Контролът върху обществените поръчки е средство, с което държавата да си постига целите. Частично не може да се прави спиране, коментира Бъчварова. Тя отрече, че е възможно да не се харчи нито лев за добавянето на електронен чип към личните документи. В България на 28 места се правят нови документи, искаме да го направим на едно място, обясни вътрешният министър и отрече спирането на поръчката за 500 млн. лева за обновяване на личните документи да е за корупция. Появиха се нови факти – БНБ може да ни помогне, затова и спряхме поръчката, тя беше в много начален етап, добави Бъчварова.

За пореден път Бъчварова отрече да има конфликт с Цветан Цветанов – нито професионален, нито политически. Това е измислен конфликт, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика