Спортното министерство открива председателството с антидопингов семинар

959
Спортното министерство открива председателството с антидопингов семинар
Снимка: Actualno.com/Ивайло Анев

Първото събитие в България, което Министерството на младежта и спорта (ММС) ще организира като част от програмата си за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, е международен семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Семинарът ще се проведе в София на 24 и 25 януари и ще събере около 120 представители на международни организации, свързани с антидопинга, представители на страните-членки на ЕС и на антидопинговите организации от Европа.

Електромобили ще возят делегатите на председателството

Електрическите автомобили ще превозват делегатите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Те ще бъдат позиционирани на пар...

Семинарът ще бъде открит от министъра на младежта и спорта и член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) Красен Кралев и заместник-генералния директор по образование и култура в Европейската комисия Йенс Ниманд Кристенсен. Лектори на семинара ще бъдат и министърът на спорта и туризма на Полша Витолд Банка, заместник-генералният директор на WADA Роб Кьолер, председателят на комисията CAHAMA в Съвета на Европа Рафал Пиечота, изпълнителният директор на iNADO (Организацията на националните антидопингови организации) Греъм Стийл, както и основателят на iNADO Джоузеф де Пенсие.

В рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС Министерството на младежта и спорта ще организира още 5 събития. През април в София ще се проведе Конференция по младежки въпроси и среща на генералните директори, отговарящи за младежката политика в ЕС. А през юни отново в София ММС ще организира среща на генералните директори, отговарящи за спорта в ЕС и конференция на тема „Спортът за всички като инструмент за интеграция и мост между традиции и иновации“. През април във Варна ММС ще организира заедно с още заинтeресовани страни-членки семинар по темата за националните платформи, насочени срещу манипулирането на спортни състезания. Той ще бъде предхождан от заседание на експертна група „Почтеност в спорта“, което се организира от Европейската комисия. Като страна председател България ще бъде домакин и на най-голямото събитие за спорта на европейско ниво, което се организира от Европейската комисия – Европейски спортен форум. Той ще бъде проведен през март в София.

Събитията, част от Българското председателство, които Министерството на младежта и спорта ще организира, са съфинансирани по програма Еразъм + на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика