Танов предупредил да не се наказват приятели на Борисов

13919
Танов предупредил да не се наказват приятели на Борисов
Снимка: БГНЕС

Внимавай кои хора предлагаш за наказание, да не попаднеш на някой, който е приятел на премиера, че тогава и двамата ще си ходим. Това е казал бившият директор на агенция Митници Ваньо Танов на Спас Шопов бивш ръководител на Инспектората на митниците, разказа самият Шопов.

Шопов каза това по време на изслушването си на заседание на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт, предаде БГНЕС.

Бившият ръководител на Инспектората разказа за разговор с бившият директор на Митниците Ваньо Танов. Той обясни, че на Инспектората не е възлагана проверка, но каза, че е било публична тайна - "коментираха навсякъде, че е имало обаждане от премиера във връзка с проверка на мобилна група". Шопов каза дори, че по-разкрепостените залагали кой ще си ходи пръв.

Така бившият ръководител на Инспектората разказа пред депутатите за разговор, който имал с Ваньо Танов в кабинета му по този въпрос. В този разговор Танов му казал още, че предстоят реформи, съкращения. В този разговор е станало и предупреждението да внимава кои хора предлага за дисциплинарни наказания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика