Унизителна е липсата на реакция на правителството, когато украински министър ни обяснява за "Южен поток"

14877
Унизителна е липсата на реакция на правителството, когато украински министър ни обяснява за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Защо правителството мълчи, когато украински министър коментира полезността на проекта "Южен поток", това пита Румен Петков от АБВ в поредния ден от въпросите си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на АБВ. Когато някои посланици на страничленки на ЕС опердашиха правителството (не без основание), членовете на кабинета и президентът приеха това като че ли в реда на нещата.

Малка и васална България да получава шамари и оценки. Буди огромно нердоумение фактът, че когато днес украински министър ни обяснява полезността на един стратегически проект, от който българското общество и България са живо заинтересовани, правителството мълчи и това е израз на унизителното положение, в което се е докарало самото то – всеки може да му раздава акъл, всеки може да му раздава оценки и никой не реагира. Нас ни използват като инструмент.

Петков: България трябва да реагира на украинските изказвания за спиране на "Южен поток"

Необходима е европейска и българска реакция на заявлението на украинския министър, че строителството на „Южен поток” тряб...

Дали ще излъжеш пак за „Белене, дали ще споделиш за „Козлодуй”, е изключително важно. Но мълчанието ти надминава това на агнетата.

Външният ни министър отиде със санкцията на премиера и партийния лидер Станишев в Украйна да легитимира този режим, който днес на висок глас се изправя срещу България. И тази липса на реакция е унизителна не само за правителството.

Тя е унизителна за всички нас, които искаме да отстояваме и да реализираме собствените си обществени и държавни интереси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика