X
 
 

Валери Жаблянов: Отбелязваме ръст на гласовете за БСП

2435 0
Валери Жаблянов: Отбелязваме ръст на гласовете за БСП
Снимка: БГНЕС
„Не успяхме да превърнем изборите от „европейски“ в „национални” – като своеобразен „вот на недоверие“ срещу правителството на Бойко Борисов. Разположението на политическите сили в национален мащаб се запазва каквото беше след парламентарните избори през 2017 г.” Това пише в изводите на доклада „За резултатите от проведените избори на 26 май 2019 г. за членове на ЕП и задачите на БСП за участие в предстаящите избори за местна власт” на НС на БСП, прочетен от Валери Жаблянов, член на ИБ на БСП, на заседанието на 49 Конгрес на БСП. В документа се казва още, че избирателите не са видели в европейските избори инструмент за въздействие върху вътрешнополитическата обстановка в страната, като това се потвърждава от активността на вота. „В страната не се реализира очакваният от нас „протестен вот“, се изтъква в документа.  

В изводите се казва още, че и двете водещи партии в страната намаляват своя резултат приблизително 2 пъти на изминалите избори. „Разликата между нас и ГЕРБ и в процентно отношение практически е същата (5.5% през 2017 г. и 6.8% сега). БСП не успя да постигне основната цел, която си постави на Европейски избори 2019 г. – да ги спечели, така че да се утвърди като първа политическа сила, да се наложи като парламентарна алтернатива на управляващото мнозинство и да предизвика предсрочни парламентарни избори", се казва в доклада. Жаблянов прочете още, че за постигането на тази цел е било необходимо да бъдат спечелени поне 2/3 от гласовете за БСП, подадени на парламентарните избори през 2017 г. В документа се изразява съжаление, че БСП не е могла да мобилизира гласоподаватели извън твърдото си ядро. Констатирано е, че левицата не е съумяла ефективно да противодейства на включилия се в кампанията министър-председател.

Корнелия Нинова към червените олигарси: Още не съм умряла (ВИДЕО)

"Наиграхте се последната една седмица. Затворете си портфейлите, уважаеми господа" - така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към ...

„Безспорно трябва да отбележим ръст на подадените за БСП гласове, както и спечелените 5 мандата, постигнатите първи места в Монтана и Ямбол и на областно ниво в Плевен и Добрич. В разпределението на гласовете за БСП по места може ясно да се открои потенциал за успешно представяне на местните избори в общините при издигане на подходящи кандидатури за кметове, партийно и политическо единство, ясни ангажименти към проблемите на местното самоуправление”, се казва още в доклада, представен от Валери Жаблянов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Владимир Москов 5 Владимир Москов преди 7 месеца Профил на трол?
  ЗА КУРНЕЛА:-Даваш ли, даваш, нагла и лъжлива комунистке, ОСТАВКА?!; -Море, генерале, глава си и други телесни части давам, ама ОСТАВКА не давам!
 • Деничка Златева 4 Деничка Златева преди 7 месеца Профил на трол?
  Комунистите посрещат нацистите в България с хляб и сол – „На 01. 03. 1941. Министър-председателят Богдан Филов подписва в двореца Белведере във Виена присъединяването на България към Тристранния пакт след уверения на съветския посланик в София, че СССР скоро ще се присъедини към него и той ще стане Четиристранен, какъвто е и до момента на практика. Още същата вечер Армията на фелдмаршал фо виж още ›› н Лист, която е на северната ни граница, започва да навлиза в страната. Интересното е, че единствените, които ги посрещат организирано по градове и села с хляб и сол /по заповед от Москва/ са българските комунисти и ремсисти. Като братя по оръжие на СССР.“
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Броят на дивите , фанатични комунисти в България е около 20,000 ! Останалото е пълен боклук ! Боклукът ще изчезне след унищожаването на комунистите ! Трябва да бъдат поставени извън закона и да започнем поголовното им унищожаване като нацистите в Германия ! Спокойно , комунистите не са хора..........!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Жаблянов, пак ручаш жабЛета!
 • Иво Христов 1 Иво Христов преди 7 месеца Профил на трол?
  Ако червеното змийско гнездо на Ниновица и Зеления чорап Радев успеят да унищожат докрай БСП/БКП, ще можем всички българи да се поздравим с окончателната победа над червената чума-комунизма в нашата родина България! Накрая ще излезе, че крушовичанката "е наш човек". Само тя успя да натири в небитието омразната на народа соц/ком/партия БРП/БКП/БСП- безкритична продажна подлога на Москва. виж още ›› Браво, Кури! Дерзай! Ако сринеш докрай стогодишната престъпна блудница поколенията ще те изучават в учебниците по история.
 • българин 1.1 българин преди 7 месеца Профил на трол?
  Ами ГЕРБ/БКП, ДПС/БКП, Атака/БКП и останалите фракции на БКП в политиката и властта КОЙ и кога ще унищожи или сал едно БСП е наследник на червената чума, ако драги ми Христов мислиш така, язък за барута, далеч си от действителността или просто си поредният клакьор на червената мафия.
  : 5 !
Последно в Актуално