X
 
 

ВАС отхвърли жалбата на ВМРО срещу решението на ЦИК

2009 0
photo of ВАС отхвърли жалбата на ВМРО срещу решението на ЦИК
Снимка: iStock/Guliver
Върховният административен съд (ВАС) отхвърли като неоснователна жалбата на политическа партия "ВМРО-Българско национално движение” против решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). Решението не подлежи на обжалване, съобщават от пресцентъра на ВАС.

Според тричленния състав на съда, ЦИК е приложила правилно материалния закон - съответно решението е съобразено и с целта на закона, мотивират се още магистратите.

ВМРО с жалба до ВАС, обвиняват ДПС и БСП в саботаж

ВМРО изпрати жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу решение на ЦИК, с което им е отнето правото да излъчат свои представите...

Припомняме, че по-рано ВМРО изпрати жалба до ВАС срещу решение на ЦИК, с което според войводите им е отнето правото да излъчат свои представители при преговорите за сформиране на Общински избирателни комисии (ОИК). Патриотите оспорват отнетото им право и твърдят, представители им се полагат по квота от отминалите евроизбори.

Цялото решение на съда може да прочетете тук.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 19 ноември

Овен През този ден е моментът да кажете ясно какво точно желаете. Не че няма да има друг път, но моментът ще отмине. Сега ще бъдете разбрани, при...