“Възраждане": Общинският съвет във Варна обслужва олигархични интереси (ВИДЕО)

9354
“Възраждане": Общинският съвет във Варна обслужва олигархични интереси (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Общинския съвет на Варна през последните десет години обслужва олигархични и мафиотски интереси, които ограбват общинския бюджет.

На втората сесия за тази година БСП и ГЕРБ гласуваха ънблок (заедно), заяви общинският съветник и председател на политическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов на пресконференция на партията.

За наближаващо изкупуване на български земи от чужденци алармираха от "Възраждане"

За противоконституционни текстове в проектозакона за собствеността и ползването на земеделски земи алармираха от партия "Възраждане" и ...

Това се видя и по начина на формиране на ръководствата на комисиите. Настоящото управление на общинския съвет погази един елементарен принцип на демокрацията, а именно в ръководствата на общинския съвет да се дава представителство и на опозиционните групи. В случая те са две - на "Възраждане" и "Демократична България".

Лидерът на "Възраждане" разкри, че от партията искат да попитат кметът Иван Портних предизвикан от него скандал в Хайфа.

"Искаме да разберем какво се е случило, че Варна няма договор за побратимяване с Хайфа. Този въпрос беше коментиран доста предпазливо по време на преизборната кампания, като ние имахме проблеми с неговото представяне. Имаше медии, които отказаха да го коментират и на нас ни беше наложена цензура. Това си остава на съвестта на медиите и работещите в тях, а нашият граждански дълг изисква да зададем тези въпроси. 

Ако кметът не отговори, има и други начини да разберем. Ще се свържем с израелското посолство, ще напишем официално писмо до нашите колеги в Хайфа. Ще направим всичко възможно, за да стане ясно какво точно се е случило там. Защото имаме правото да знаем."

Костадин Костадинов, "Възраждане": Разделението на втори тур е между нормалните и олигархията

Ще разчитаме на подкрепата на нормалните, на хората, които им омръзна градът им да бъде ограбван. Мисля, че мога да разчитам на подкреп...

Костадинов разкритикува Общинския съвет в морската столица и заради малкото свикани сесии до момента - 2, като посочи, че за разлика от Варна, в Пловдив вече са 5, а в Бургас 4.

Очаква се следващата седмица от ПП "Възраждане" да дадат отново пресконференция, в която ще бъдат представени отговори от ГДБОП, на въпроси, зададени от съветниците на "Възраждане" във връзка с корупционни схеми в Община Варна.

Костадин Костадинов и съветниците от ПП "Възраждане" казаха още, че ще настояват за безплатни детски ясли и градини, за безплатно столово хранене на учениците и за намаление на такса смет.

Градът да се управлява в полза на гражданите, а не на мафията, настояват от "Възраждане". Съветниците от партията се заявиха като най-сериозната опозиция в Общинския съвет на Варна.

В следващите четири години няма да спрем да задаваме въпроси и да се борим за промяна", декларираха още от "Възраждане".

Двойка за половината мандат на Общински съвет - Варна писа председателят му‏

Слаба оценка за първите две години от мандата на Общинския съвет във Варна и много добра за втората половина поставя неговият председат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика