Започна строителството на заграждения по българо-турската граница

7866
Започна строителството на заграждения по българо-турската граница
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова се надява на добър старт на строителните дейности по новия участък от инженерното съоръжение по българо-турската граница, предаде БГНЕС. Тя беше на работно посещение на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево и Лесово.

Заедно с областните управители на Хасково и Ямбол министър Бъчварова се запозна на място с разработените планове за строежа в зоните на отговорност на ГКПП – Капитан Андреево и Лесово. Стъпка по стъпка се работи за занижаване на рисковете от незаконно преминаване на територията на страната. Възпрепятстващото съоръжение ще е помощник на ГД "Гранична полиция" за ограничаване на нелегалната миграция - увери министърът на вътрешните работи и допълни, че с изпълнението на проекта ще намалее броят на командированите по границата полицейски служители.

Тя отново посочи, че миграционният натиск към България се засилва – увеличението е 4.5 пъти спрямо аналогичен период от миналата година, но изрази увереност, че с изграждането на новите участъци ще се постигне по-голяма ефективност в ограничаване му.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова и областните управители дадоха символичен старт на първа копка от продължението на временното съоръжение от възпрепятстващ тип в близост до ГКПП - Капитан Андреево и Лесово. Министърът на вътрешните работи поясни, че е предприет линеен подход за строителството – след поетапно предаване на части от изградения път, веднага започва монтажът на съоръжението.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com