Започваме проект за промяна на плана за Странджа, каза Терзиева

12137
Започваме проект за промяна на плана за Странджа, каза Терзиева
Снимка: БГНЕС

Заедно с МОСВ започваме проект за изменение на Общия устройствен план на Община Царево. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева пред БНТ.

По нейните думи „заданието” за Странджа вече е готово, като е съгласувано както с МОСВ, така и с Министерството на културата. Днес Терзиева ще подпише заповед, с която се разрешава започването на проектиране на изменение на Общия устройствен план на Царево за цялата територия на общината.

Променяме плана на Царево в частта за Странджа, обеща Десислава Терзиева

Промяна на Общия устройствен план на община Царево в частта, засягаща природен парк "Странджа", ще има. Това заяви министърът на регион...

"Започваме проект за изменение, която включва тази екологична оценка, защото не знам дали гражданите разбраха, че екологичната оценка се възлага заедно с проектирането на изменението. И за да може ние да имаме екологична цялостна оценка, с министъра на околната среда взехме общо решение да възложиме цялостно решение на този план, а не частично, както аз обявих миналата седмица", добави министърът на регионалното развитие.

Десислава Терзиева не се ангажира с конкретен срок, в който това да се случи, но заяви, че се надява да се вместят в разумни срокове, но не по-малко от една-две години.

Парите за регионално развитие

За Министерството на регионалното развитие са предвидени 20 млн. лева, като основен акцент е програма срещу безводието в определени региони на страната. Парите ще отиват за местата, където има най-належаща нужда от вода.

Цонев възстанови свои земи в Царево след като Петко Арнаудов стана кмет, твърди журналист

Чрез тъста си Йордан Цонев е възстановил земи в района на Царево. Общината обаче е завела дело, оспорващо автентичността на документите...

"Досега нито един лев не е бил изразходван от години наред за ВиК съоръженията. През 2009 година са били спрени много проекти, които са били почнати и 2009 и 2010 година са били абсолютно спрени без никакво правно основание", коментира министърът на регионалното развитие. По думите ѝ ще има пари за изграждане на язовири в Рудозем (Пловдивци), в Панагюрище (Луда Яна), проектиране на язовир „Нейковци” и рехабилитация на язовир „Студена” с изграждане на пречиствателна станция.

"Картата на инвестиционната програма на правителството е качена в сайта на министерството на финансите и всички може да видите, че инвестициите са равномерно разпределени по регионите. Основните условия, на които трябваше да отговарят проектите, е разбира се проект на готовност от една страна и от друга страна да довеждат до икономически растеж тяхната реализация, и създаване на работни места", добави Терзиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика