Разград се включва в Световния ден на плетенето на открито

7273
Разград се включва в Световния ден на плетенето на открито
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разград е сред градовете, които ще се включат в събота, 13 юни в отбелязването на Световния ден на плетенето на открито, съобщава Topnovini.bg. Това е денят, в който всички плетат на публични места. Инициативата започва през 2005 година и традиционно се организира през втората събота на юни всяка година.

Идеята тръгва от Даниел Ландес, която решава да организира всички самотно плетящи у дома си хора в голямо събитие. Оказва се, че съседки, които живеят врата до врата, не са знаели една за друга, че плетат. Така се заражда и идеята за масовото плетене на обществени места, чиято цел най-общо е плетящите да се социализират и да пазят традициите на бабите.

55 училища от Добричко участват в инициативата “Осинови паметник”

55 училища от всички общини в Добричка област са включени в националната инициатива "Осинови паметник", съобщава Дарик нюз. Списъкът е ...

Разград за първи път се включва в най-мащабното събитие за любителите на плетивото в цял свят. Организатор е майсторът на художествени плетива Цвети Терзиева, с подкрепата на Община Разград.

Желаещите да се включат в проявата ще се съберат от 10 часа в градинката до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, като единственото изискване е участниците да си носят необходими материали за любимия си жанр плетене.

 

 

Трогателна инициатива на смолянски ученици за болно дете

Нетрадиционна благотворителна акция за дете в будна кома и за деца в неравностойно положение ще проведат днес и утре учениците от Профе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com