X
 
 

Кулинарни трикове, които ще ви улеснят много

35432 0
Кулинарни трикове, които ще ви улеснят много
Тези трикове ще направят готвенето още по-приятно, ще спестите много време, а ще имате вкусно ястие, без да се налага отново да посягате към полуготови храни.

Зеленчуци със зелен цвят

За да запазите техния цвят, след като сте преминали към топлинна обработка, сложете 1/2 лъжичка сол във водата.

Бързо белене на чесън

За да обелите по-лесно чесъна, го сложете в микровълновата за 20 секунди. Така ще се обели много по-лесно.

Отваряне на буркани

Ако не разполагате с отварачка, ползвайте гумени ръкавици, което дава повече сцепление. Може да сложите буркан с метална капачка на топлината на котлона. Ще се отвори много по-лесно.

Ориз

В готвенето на ориза също има много тънкости, с които да достигнете желания резултат.

Задължително мийте ориза, докато престане да пуска “млечна” вода, ако не го накисвате предварително.

Този трик може да ви спаси живота: Как да се оправим точно за секунда при задавяне! (ВИДЕО)

Всеки от нас се е задавял в един момент от живота си. Обикновено, около нас има други хора, които да ни помогнат, но това изключително...

Ако накисвате, най-добре да е за около 30-60 минути според годишния сезон. През зимата се оставя във вода за час. Така се размеква, по-бързо достига кулинарна готовност, запазват се много повече ценните вещества в него.

За да е пухкав и неразкашкан, съотношението ориз/вода трябва да е 1:1.25. Има и препоръки, че съотношението трябва да бъде 1:2 и 1:3.

Не махайте капака на тенджерата, докато оризът ври на котлона и 10 минути след като вече е готов. Така ще излезе парата, а варенето на ястието ще премине на съвсем друг режим.

Към края на варенето, котлонът трябва да е съвсем слаб. Не добавяте сол, докато варите ориза.

За ризото е много подходящ италианският ориз арборио, за паеля дългозърнестият испански ориз, а за десерти изберете кръглозърнест.

15 хитрини в кухнята, които дори майка ви не знае (СНИМКИ)

Невероятно е какви мъдрости откриват с годините домакините в кухнята. Със следващите няколко тайни не само може да се научите да готвит...

Течен шоколад

Ако по стените на бурканчетата с течен шоколад остава доста голямо количество, сипете топло мляко, затворете и разклатете добре. Вече имате вкусен топъл шоколад.

 

 

 

Actualno.com

Етикети: