Близо 9 пъти повече оздравели, отколкото заразени с COVID-19 в Русе

1431
Близо 9 пъти повече оздравели, отколкото заразени с COVID-19 в Русе
Снимка: iStock

Близо девет пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие. 21 са новите случаи за последните 24 часа, а 181 са излекуваните. 17 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. По двама заразени има в Две могили и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините от Борово, Бяла, Ветово, Иваново и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13563, а преболедувалите 11604. Активните случаи са 1140. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 308, като 51 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 98, от които четири са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 820, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 469 от тях са мъже, 351 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Д-р Дончо Дончев: Не съм оптимист за пандемията тази година

"Тази година нямам оптимизъм относно пандемията. Предпочитам да съм по-скептичен и въздържан“. Това каза пред БТВ д-р Дончо Донче...

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи на коронавирус е единствено област Шумен.

До момента в областта са извършени 20442 имунизации, като повторна доза са получили 4805 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 233 ваксини.

Областният оперативен щаб и здравните власти апелират за спазване на противоепидемичните мерки по време на празниците. По-малкият брой заразени през вчерашния ден е възможно да се дължи и на това, че по-малко лаборатории за диагностика на коронавирусна инфекция работят през почивните дни. Припомняме, че днес до 16.00 ч. в МБАЛ "Юлия Вревска“ в Бяла е осигурен "зелен коридор“ за имунизация срещу коронавирус. Не се изисква предварително записване, а пожелалите могат да избират между ваксините на Pfizer и AstraZeneca.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе