Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Децата в Русе ще се радват на поддържани детски площадки

23 януари 2019, 20:05 часа • 2321 прочитания

За русенските малчугани се оборудват и ремонтират дворните пространства в детските градини, някои от които не са ремонтирани от десетилетия. Отпуснатите  финансови средства са 150 000 лева и са перо от общинския бюджет. Допълнително са заделени 120 000 лева за поддръжката на оазисите за игра на децата.

През 2019 г. ще бъдат обновени 20 детски площадки и се проектира обновяването на още 25. Така ще се подобрят условията за физическата подготовка и спорт на открито. Допълнително ще да бъдат изградени и 2 площадки за фитнес на открито и 2 улични площадки. Изграждането на скъпите съоръжения изисква отношението на добър стопанин от гражданите към тях и своевременното информиране на органите на МВР за хулигански действия.

В рамките на проектобюджета се наблюдава завишение в общо шест функции - „Образование“, „Здравеопазване“, „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“, „Жилищно строителство, комунално стопанство и опазване на околната среда“, „Почивно дело, култура, религиозни дейности“ и „Икономически дейности и услуги“.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес