Връчиха наградите за туризъм „Дунавски Лимес“ в Русе

3396
Връчиха наградите за туризъм „Дунавски Лимес“ в Русе
Снимка: Община Русе

На 3 декември, в Доходно здание за шести пореден път бяха определени  победителите в Конкурса „Дунавски Лимес - годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2018“. На церемонията присъстваха кметът Пламен Стоилов и неговите заместници: Страхил Карапчански, Даниела Шилкова и Наталия Кръстева, както и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова. Водещ на събитието бе директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Кметът Пламен Стоилов приветства присъстващите и благодари на работещите в бранша за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в процеса на работа и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги на туристите в нашия град. По-късно той награди водещите фирми, работещи в областта на туризма, с плакети и грамоти „Дунавски Лимес“.

Излъчиха победител в конкурса за паметник на Левски в Русе

Екипът, създаден  от Даниел Кънчев – скулптор и архитект Силвия Славова, спечели конкурса за бъдещ паметник на Левски в остр...

Отличените бяха избрани чрез онлайн гласуване и в конкурса участваха всички места за настаняване, заведения за хранене и развлечение, сдружения и институции, провеждащи събития, свързани с туризма и туристически агенции и туроператорски фирми, опериращи на територията на община Русе. Целта на събитието е да стимулира местния туристически бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда.

Връчени бяха 7 вида награди в областта на хотелиерството, като хотел на годината е „Рига“.

За ресторант на 2018 г. бе определен „Кралска закуска“, а за най-добро заведение за бързо обслужване – „Пикадили”. За най-добра туристическа агенция или туроператор за годината бе избрана „Вени Травел“.

Специална награда получи Общински младежки дом – Русе за популяризиране на гр. Русе като център за култура, изкуство и развитие на млади таланти.

Предлагат крайбрежната алея в Русе да носи името на Виктория Маринова

Над 23 000 лева бяха събрани по време на благотворителния концерт в памет на Виктория Маринова, проведен на 3 декември в зала „Ар...

Ренета Вълева – директор на ПГТ „Иван П. Павлов“ получи специалната награда „За развитие на регионалния кулинарен туризъм и качествено обучение на кадрите в туризма“, а шеф Петър Атанасов получи награда „За цялостно развитие на кулинарното изкуство“ за това, че развива кулинарията, налагайки местните  продукти и вкусове.

Празничното настроение създадоха мажоретен състав „Екстрийм“ и балет „Импулс“, а специални гости бяха Калин Вельов, „Амазония Денс Проджект“ и Джулия Мартинс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе