Какво да не изпускате през месец април на Сцена Дерида

3899
Какво да не изпускате през месец април на Сцена Дерида
Снимка: сцена Дерида

На 13-ти април от 19:30 ч. можете да гледате "Темел" - най-новото представление на Компания Дерида, което е и първият проект на Живко Желязков, вдъхновен от необятността на българската автентична музика и танц.

"Темел" е спектакъл, изграден върху личното усещане от връщането към корена и възприемането му като автентичен фундамент, дълбоко закодиран, формиращ нашата идентичност, тук и сега.

Този код за мистично свързване с неподправения спомен, представлява постоянно повтарящ се алгоритъм на промяна на траекторията, по която се движат артистите. Това повторение довежда тях и публиката до медитативно състояние, което би могло да бъде ключ към фундамента, благодарение на който можем да изградим своята уникалност и да се предпазим от унифициране.

Хореограф: Живко Желязков

Музика: Иван Шопов

Вокал: Ася Пинчева

Гайда: Георги Маринов (Хорхе)

Костюми: Ника Илиева

Реквизит визия: Георги Тодоров

Танц: Ивона Машова, Марина Харалмбова, Николай Райчев, Изабел Миткова

Продуцент: Атанас Маев

Билети могат да бъдат закупени онлайн от системата на EpayGo (https://epaygo.bg/2388767739), на касите на EasyPay или на място преди началото на събитието с предварителна резервация чрез съобщение до страницата или имейл до: office@derida-dance.com. 

 

На 20-ти април от 19:30 часа на Сцена Дерида представят “Активно вещество” – спектакъл за границите на толерантността и последствията от тях.

от Диа Мантова

по мотиви от „Събрани есета за шизофренията“ на Есме Уанг

Режисьор: Стефан Прохоров

Сценограф: Кети Маринова

Музика: Емилиан Гацов – Елби

С участието на Диа Мантова

Вихра Вангелова е художник (нейната изложба KlOZAPIN е тук: https://bit.ly/3pB9wt4), родена в София, обича орхидеи и има диагноза шизофрения, и обича орхидеи. Нейното състояние не е опасно, нито заразно. Вихра ще ни преведе през своя много щастлив път, изпълнен с подкрепа, разбиране, любов и творчески успехи. Отстрани звучи толкова хубаво...

"Нося червено червило и фон дьо тен "Шанел". Имам средно къса русолява коса. Понякога нося изкуствени мигли, а понякога с месеци не се къпя, но и тогава не изглеждам разчорлена. Приятели ми искат модни съвети! Правила съм дрехи – не професионално, но съм правила и то много добри. Имам склонност да изглеждам адски добре, дори когато съм гнила отвътре.”

Из "Активно вещество"

Не е възможно да говорим сериозно за шизофренията с конвенционалния език на театъра. Искаме да пренесем публиката в света на персонажа със средствата на киното, музиката и театъра и да мобилизираме всички нейни сетива. По този начин се стремим не да обясним проблема, а да го представим в неочаквана светлина.”

Стефан Прохоров, режисьор

Билети могат да бъдат закупени онлайн от системата на EpayGO: https://epaygo.bg/2120074527, на касите на EasyPay, или на рецепция преди началото на събитието.

 

FRACTUS е визуален танцов пърформанс, в който телата взаимодействат помежду си в определена геометрична структура. Можете да се потопите в тази структура на 26-ти април от 19:30 ч.

В представлението тази вътрешна взаимовръзка се развива многопластово, като изгражда една универсална закономерност в отношенията, която асоциативно повежда зрителя към лично преживяване. Тази визуална експресия следва естествената закономерност на фракталите, които са геометрични фигури, изградени от по-малки себеподобни части. Те се движат в така наречения организиран хаос, в който всяка съставна част развива своя траектория, ограничена в обща геометрична фигура. Концепцията на представлението предоставя възможност за наблюдение от различни перспективи, което позволява на зрителя да изгради свое триизмерно пространство.

Концепция и хореография: Живко Желязков

Визуална среда: Владислав Илиев

Музика: Иван Шопов

Танц: Ивона Машова, Симона Тодорова, Филип Миланов, Марина Хараламбова

Визуална идентичност: Николай Карасъбев

Продуцент: Атанас Маев

Проектен координатор: Милена Виденова

Проектен асистент: Изабел Миткова

Билети можете да закупите онлайн от системата на EpayGO: https://epaygo.bg/1561164557, на каса на EasyPay, или на място.

 

КАРАОКЕ НОЩ е пърформанс с интерактивни елементи на музикални изпълнения и игри с публиката на Паник Бутон Театър, който може да бъде видян на 27-ми април от 19:30 ч. със специален гост ЖЛЪЧ.

Проектът се фокусира върху отвъд-стериотипното възприятие на другия, дава възможност за изява на своите зрители и ги насърчава да се вгледат в начина, по който общуват и се представят пред другите.

Това е пърформанс-провокация в бар-среда към тези, които ще се осмелят да влязат в ролята на една по-различна версия за самите себе си.

Спектакълът включва KJ - водещ на вечерта - актьорски изпълнения, участие на публиката и гост-певци. Водещи акценти в реализацията са изборът на песни, диалогичността, използването на Караоке и усещането на публиката като зрители и същевременно участници, взимащи решения и представящи себе си.

Автор и режисьор - Нейтън Купър

Консултант режисьор - Василена Радева

Сценограф и костюмограф - Елена Шопова

Актьори - Елена Димитрова, Вяра Коларова, Гьорги Георгиев - Антика, Богдана Котарева, Нейтън Купър

Музикант, озвучител и KJ - Емилиян Гацов - Елби

Продължителност - 2 до 5 часа.

Необходимо е пространството да е отворено през цялото време. Публиката няма нужда да присъства на цялото случване и е свободна да идва и да си отива, както пожелае.

Билети можете да закупите онлайн от системата на EpayGo (https://epaygo.bg/8957804555), както и на касите на EasyPay, или на място преди началото на събитието при предварителна резервация чрез съобщение до страницата или имейл до: office@derida-dance.com

ВРАТИ: 19:00 ч.

НАЧАЛО: 19:30 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com