Франция стартира 5G

1440
Франция стартира 5G
Снимка: Getty Images/Guliver

Франция пусна мобилната мрежа от пето поколение (5G), с първото активиране на честоти за потребители, регистрирали се за нейното използване, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС

Услугата е ограничена до области, където компаниите са инсталирали 500 антени, използвани в тестовите фази и е само в девет от основните градове на Франция, според RFI.

Стартирането на 5G беше широко очаквано, както и рекламирано като технология, която ще ускори борбата срещу изменението на климата.

България и САЩ подписаха ключови документи в сферата на сигурността, 5G мрежите и на ядрената енергия

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и на държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео, който се включи чрез видеоконферент...

В изявление на уебсайта си изпълнителният директор на базираният в САЩ мобилен оператор Verizon Ханс Вестберг заяви: "5G има потенциала да намали до 90% от сегашното ни потребление на енергия" и добави, че по-ефективното използване на електрическата мрежа ще продължи да подкрепя използването на чиста и възобновяема енергия.

В изявление до RFI главният изпълнителен директор на Orange Стефан Ричард се съгласи, че приемането на мрежата за потребители ще бъде бавно. "Те няма да достигнат голям брой тази зима. Това е тема за 2021 г., особено през втората половина на годината," каза той.

Orange е един от най-големите доставчици на телекомуникации във Франция, заедно с Bouyges, SFR и Free Mobile. Само Orange и Bouyges имат 5G мобилни планове, достъпни за потребителите днес, като заедно плащат 3 милиарда евро за закупуване на честотите.

Френските регулатори предвиждат, че до 2022 година всеки оператор трябва да инсталира 3000 преносни кули, за да се разшири до 8 000 кули две години по-късно и до общо 10 000 до 2025 година.

Балчик с мораториум върху 5G - и обвинения в евтин популизъм

Временен мораториум върху изграждането на 5G мрежа в Балчик – за една година. Това решение взе Общинският съвет на града. Още: "...

Новата технология породи теории на конспирацията относно здравето. 5G използва милиметрови електромагнитни вълни, известни също като изключително високочестотни вълни, много по-високо ниво по електромагнитния спектър от 4G или 3G.

Многобройни статии продължават да изследват ефекта на тези вълни върху човешкото тяло. Доклад от април 2020 г. за онлайн платформата DigitalTrends, цитиращ Федералната администрация по лекарствата (FDA) и Американската агенция за опазване на околната среда (EPA), показва, че "5G официално не се класифицира като канцероген".

DigitalTrends също съобщава, че през 2014 г. СЗО не е установила неблагоприятни ефекти върху здравето от използването на мобилни телефони, но категоризира 5G честотата, заедно с Международната агенция за изследване на рака (IARC), като "евентуално канцерогенна", предвид неубедителни доказателства.

Още: "5G - бъдещето, което е безопасно за здравето ни"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

Yettel показва емблематични модели смартфони в „Музея на електронните отпадъци“

Украински военни се оплакват колко по-бавен е интернетът от Starlink и как не могат да се свържат

Министерството на ел. управлението търси помощ как точно да се забранява изкуственият интелект в България

Как ще се налагат забраните за използването на изкуствения интелект в България? (СНИМКИ)

Търсите премиум смартфон с много памет и умни функции? Заложете на извънземните модели от серията Galaxy S24 с 3 години гаранция

Флорида ограничи използването на социални мрежи под 16- годишна възраст

Къде трябва да изхвърля стария си телефон и още важни въпроси за електронните отпадъци

Смартфони, смарт часовници и слушалки с намаления до 25% през март в играта “Петък с Yettel”

Facebook връща една от най-омразните функции

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии