Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Непосилната лекота в избора на нов смартфон

17 декември 2020, 16:34 часа • 3304 прочитания

Нека поговорим за житейските избори. В древните писания е казано, че човек и добре да живее, в един момент трябва да си вземе нов смартфон. Всички сме били там. Когато вече ни е омръзнало да сменяме напукани дисплеи, или просто искаме нова лъскава джаджа. В този миг пред нас се отварят два съдбовни пътя, определени от нашите предпочитания и от състоянието на банковите ни сметки. Единият път е да се гмурнем в дълбокото и да си купим някой от най-новите флагмани на пазара. В този случай няма как да сгрешим, освен финансово. Тези смартфони по подразбиране включват най-доброто и най-новото в технологиите.

Другият път е за тези, които не намират в себе си ентусиазъм и/или възможност да дадат няколко минимални заплати за нов телефон. Техният избор е сред устройствата от среден клас, които осигуряват 60-80% процента от възможностите на флагманите, но на неколкократно по-ниска цена. Очевидната уговорка тук е, че постигането на ниска цена изисква лишаване от някои благини (като OLED дисплеи, безжично зареждане, скъпи материали). Затова всичко в този клас опира до възможно най-добрия “пакет” от функционалност, изработка, дизайн и съотношение качество/цена. Такъв е случаят с Huawei P Smart 2021, който между другото представлява тотално надграждане над качествата на своя предшественик (P Smart 2020). Неговото USP (уникално предложение за продажба) е в отличната комбинация от възможности, плюс някои екстри и солидно качество “от до”; всичко това на просълзяващо дружелюбната препоръчителна цена от 399 лева.

От птичи поглед базовите характеристики на P Smart 2021 включват Android 10.0,  EMUI 10.1, осем процесорни ядра, 4GB RAM, 128GB вътрешна памет и LTE 4G. Най-очевиден обаче е чудесният 6,67-инчов IPS LCD дисплей с Full HD+ резолюция, което в случая означава 2400 x 1800 пиксела. Благодарение на почти липсващата рамка дисплеят заема над 84% от лицето на телефона, което е чудно постижение за този клас. В комбинация с качествената изработка и трите цвята, в които се продава (Crush Green, Blush Gold и Midnight Black) това осигурява на P Smart 2021 четирицифрен “премиум” изглед. Държан в ръка телефонът дава усещане за комфорт и солидна конструкция.Той е и доста тънък, особено ако имаме предвид, че съдържа 5000mAh батерия. Накратко, това е един красив смартфон, който ще изваждате с удоволствие на публично място. Вашето его, суетата ви, естетическото ви чувство и кредитният ви рейтинг ще бъдат еднакво (много) доволни.

Да видим какво още предлага непретенциозното бижу. Във фотографския департамент P Smart 2021 също се представя отлично с рафинирания квартет от камери на Huawei. В случая той включва 48MP основна камера, 8MP широкоъгълно фото, 2MP макро и 2MP сензор за дълбочина. Отпред, в дискретно отворче на дисплея се крие и 8MP селфи камерка. В комбинация с изкуствения интелект, добре дефинираните режими за снимане и удобният софтуерен интерфейс, тук има всичко, което бихте искали от един “камерафон”, и още нещо, както се казва в легендите.

Пакетът се допълва от приятни неща като разположеният отстрани сензор за пръстови отпечатъци, FM радио, 3,5мм жак за слушалки, два слота за SIM карти и Bluetooth 5.1 връзка. В кутията на P Smart 2021 се намират слушалки и 22,5-ватово бързо зарядно, което може да захрани батерията от абсолютната нула до 50% за по-малко от час. В софтуерно отношение имаме платформата на Huawei за приложения  AppGallery, която бързо разширява каталога си. Тук откриваме и  иновативната търсеща машина Petal Search, с която можете лесно да откриете и инсталирате глобално разнообразие Android “апове” от интернет. Много удобна възможност е и приложението Phone Clone, за прехвърляне на приложения и данни от стар телефон.

Нека се опитаме да обобщим нашия разказ за житейските избори. Ако сте “на пазара” за нов смартфон от среден клас, имате необятни възможности да направите по-лош избор от нашия главен герой. Този пазарен сегмент е силно конкурентен, но P smart 2021 няма за какво да се тревожи. Конкретно, комбинацията от фото възможности, дисплей и батерия го поставят с една андроидска глава над тълпата. Всъщност можете да го видите и докоснете сами при мобилните оператори и на всички други добри места, на които се продават смартфони.

И още нещо, както казваше Стив Джобс. Не е ли очарователно, в края на емблематичната annus horribilis 2020 г., да си купиш телефон, който гледа оптимистично в бъдещето дори само с името си (P smart 2021)?

 

P Smart 2021 e любезно предоставен от Huawei България за тестване от eкипа на Actualno.com. Съдържанието е редакционно.


Автор: Начо Стригулев

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес