Проектираха луксозна яхта с размери на самолетоносач (ВИДЕО)

6316
Проектираха луксозна яхта с размери на самолетоносач (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Екип от дизайнери разкри проект на своята невероятна нова концепция за мегаяхта за 450 милиона британски лири, вдъхновена от римската архитектура.

Дългата 152 м „Prodigium“ има басейни на три различни нива, а на горната палуба салонът е заобиколен от мраморни колони,пише в. „Сън“, цитиран от БГНЕС.

Колко скъпо е да притежаваш яхта или защо мечтите са безценни

Живко Коевски е от хората, които спокойно можем да наречем авантюристи по душа. Въпреки че има техническо образование и години наред ...

Приличащият на дворец кораб съчетава цивилизования древен дизайн със съвременни „играчки“ и лукс и разполага с място за три хеликоптера и осем джета.

Със своите 34 метра широчина уникалната и стилна яхта е и най-широката „лодка“, замисляна някога, но въпреки това ще може да достигне смазваща скорост от около 22 възела.

Тази единствена по рода си мегаяхта има общо шест различни етажа, а основната жилищна площ е на горното ниво и е проектирана да прилича на акула.

Елегантният карбонов и алуминиев кораб има и "частно пристанище" в задната си част, което може да побере "по-малки" яхти с дължина до 30 метра.

Поне 40 гости биха могли да останат на яхтата по едно и също време и за тях ще се грижи екип от почти 30 служители и екипаж.

Руски олигарх плати състояние, за да зареди яхтата си с гориво в турско пристанище

Роденият в Узбекистан руски олигарх Алишер Усманов плати малко състояние, за да зареди суперяхтата си с гориво в турско пристанище.&nbs...

На горната палуба, ако гостите искат да изследват океана от различна гледна точка, има място за до три хеликоптера наведнъж.

Говорителка на дизайнерите, Lazzarini Designs, заяви: „Prodigium е втората от вдъхновената от природата мега яхта, която г-н Лазарини разработва и първата, вдъхновена от лебед. Най-новият ни дизайн се вдъхновява от древноримската архитектура, а частите също са вдъхновени от формата на акула."

По-рано тази година 126-метрова суперяхта, бивша собственост на съоснователя на Microsoft Пол Алън, беше продадена за 295 милиона евро.

Мегаяхтата, наречена "Октопод", има капацитет за 26 пътници, които могат да бъдат разположени в 13 каюти, заедно с две хелипорта, седем лодки и малка жълта подводница, която може да приеме осем души за две седмици под вода.

Лодката разполага и с нощен клуб, кино, баскетболно игрище и звукозаписно студио на борда - използвано от Мик Джагър, както и наблюдателна площадка със стъклено дъно, басейн, хидромасажна вана и библиотека.

BMW превърна 7-Series в луксозна яхта

Подразделението BMW Individual, което се занимава с индивидуализация и персонализация на моделите на BMW, отбеляза 25-годишнината си с ...

Ето как изглежда проектът:

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла
Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Раздялата никога не е лесна, но не е задължително да е краят на света. Независимо дали вие сте инициирали края на отношенията или сте от другата страна,...