Все повече се запазват домейни с популярни протестни фрази и лозунги

25503
Все повече се запазват домейни с популярни протестни фрази и лозунги

След осем години на лоши резултати, българските компании, продаващи домейни, свързани с актуалните новини за деня, вече отчитат растеж. И причината е бумът на атрактивни имена, който не затихва предвид горещата политическа обстановка в страната.

Обикновено привличащи вниманието имена са такива, свързани с лозунги или фрази от ДАНСwithme. Например „Интернет лумпен” вече е резервирано под различни разширения - .ком, .нет, .орг.

За да се превърнете в горд собственик на интернет адрес са нужни само три стъпки. Избирате си име, проверявате дали то е свободно и попълвате коректно данните в онлайн - формуляра. Само след няколко минути вече имате собствен домейн. Цените варират между 11 и 2000 лева и са според избора на разширението. Най-предпочитани в България са: .ком,.бг,.еу.

Телефонни номера и адреси - задължително условие за откриване на домейн

Световният интернет регулатор ICANN, чиято централа е в Калифорния, обяви, че е преодолял важен етап, откривайки пътя за регистриран...

Търговията с интернет адреси у нас тепърва "прохожда", докато в световен мащаб е ежедневие. Към момента средната цена на сделка в България е между 5000 и 10000 лева. Има и световен "шампион" с цена 12 милиона долара – секс.ком.

На българския пазар все още липсват специализираните сайтове, продажбата на които може да доведе до успешни сделки, информира БНТ.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии