Мъжете в стрес харесват повече пълните жени

8104
Мъжете в стрес харесват повече пълните жени

Това установиха изследвания на учени от лондонския Уестминстърски университет, публикувани в специализираното списание PLoS ONE.

Изследователите, начело с д-р Вирен Свами, сравнявали как реагират мъжете в състояние на стрес спрямо изображения на жени с различни физически габарити. 80 доброволци на възраст от 18 до 42 години са били разделени на две групи. Участниците в първата група са били подлагани на тестове и активност, които повишавали стреса им. През това време доброволците от втората група си седяли спокойно в съседна стая. Всичките участници трябвало да оценяват привлекателността на жените 1 до 9-та степен.

Изследователите констатирали, че най-високи оценки сред доброволците от първата група получавали жени с едро телосложение. Освен това мъжете в стрес имали по-широк диапазон за женска привлекателност от мъжете, които са били в уравновесено състояние.

Учените смятат, че при състояние на стрес мъжете изпитват влечение към по-ярки и по-обемни характеристики, които внушават способност за оцеляване.

Редактор: Георги Иванов

Шарещите очи на мъжете са най-чест повод за скандал

79% от двойките имат най-малко два големи конфликта по време на ваканция, а други 62% казват, че се карат ежедневно, сочи изследване ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com