Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марианна Александрова от MasterChef с изящна демонстрация на висша кулинария в азиатски стил (СНИМКИ)

13 май 2024, 14:07 часа

Марианна Александрова - победителката от осмия сезон на кулинарното предаване MasterChef, успя да пренесе магията на Изтока чрез специално тридневно събитие в ресторант Floret на хотел InterContinental Sofia.

На 9, 10 и 11 май гостите на шеф Александрова имаха уникалното удоволствие не просто да опитат изпипани до последния детайл ястия, но и да чуят тяхната история, да научат интересни факти за различните съставки в тях и да разберат личната мотивация на Марианна Александрова да се спре именно на тях. Александрова бе вложила огромно кулинарно старание и умение и заедно с екипа на ресторант Floret на хотел InterContinental успя да пренесе Изтока в центъра на София така, че дни наред след това удоволствието от вечерята все още да е живо.

Снимка: Floret

Сред гостите на Марианна Александрова бяха Силвия и Теди Кацарови, Нели Хаджийска и Веси Цурбрюг от bTV, синоптичката Ева Кикерезова, инфлуенсъри, журналисти и др. Важен гост бе и самият Явор Сарафов, който бе част от журито на MasterChef именно в сезона, който бе спечелен от Марианна.

Авторско четиристепенно меню

Марианна Александрова представи свое авторско четиристепенно меню, като внимателно презентира ястията. Във всяка една от трите вечери тя демонстрира многообразието и богатството на азиатската кухня, а представянето ѝ като гост-готвач доказа, че кулинарията на Изтока може трайно да обогати кулинарната култура на българите.

Началото бе дадено от шеф Александрова с впечатляваща мозайка от коджи лаврак, комбинирана с уасаби-авокадо крем, маринована краставица и ефирен оризов чипс - перфектно начало за една наистина запомняща се вечеря.

Последва легендарната "Мисо супа" с морски деликатеси. Вариацията на победителката от MasterChef 8 демонстрира умело съчетание на френската класическа супа "Буябес" и традиционни елементи от японската кухня - поширана скаридена сфера с тофу сърце.

Кулминацията на вечера бе "Катцу свинско филе". Това е традиционно япоснко ястие, което обикновено се прави с пилешко месо, но шеф Александрова бе избрала свинско бонфиле, мариновано 12 часа, с което окончателно очарова своите гости.

А десертът? Десертът бе впечатляващ финал на една изключителна вечеря. Марианна Александрова представи свой вариант на популярното по цял свят "Тирамису". Нейното предложение бе "Матча тирамису" и съдържаше маскарпоне, цитрусовия вкус на Юзу и матча.

В допълнение към интригуващото кулинарно пътешествие бяха представени и три авторски коктейла, създадени специално за събитието от талантливия барман и миксолог Николай Колев. Вдъхновявайки се от един от емблематичните барове с азиатска концепция във Вашингтон, САЩ, той предложи на гостите "Японска съблазън" (японска водка "Хаку" и паста Гочуджанг), "Пандамониум" (ром с аромат на ананас, кокос, лайм и умами аромат с крем от Пандан) и "Мимоза личи" (водка "Хаку", плод и сороп от личи).

Елегантен и уютен, Floret Restaurant and Bar се намира в сърцето на София в петзвездния хотел InterContinental на пл. "Народното събрание". Забележителното му меню го прави любим на всички, които обожават азиатската кухня. Желаещите могат да направят резервация на тел. 088 916 6000 или на floret@ihg.com

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес