Цар Футбол и Премиер-Спасител

7816
Цар Футбол и Премиер-Спасител

Представяте ли си английският премиер Дейвид Камерън да търси спонсор на лондонския отбор "Куинс Парк Рейнджърс"? А канцлерът Ангела Меркел да се срещне с ръководството на "Шалке 04", за да обсъдят проблемите на клуба?

Или Марио Монти, италианският премиер, вместо да мисли за кризата в Италия, да тръгне да решава финансовите проблеми на "Ювентус"?

Скучни хора са европейските държавници - не дават всичко от себе си за спорта. Като нашия премиер, дето не само рита в "Бистришките тигри", но и спасява футбола в трудни моменти. Закъса някъде някой роден отбор, веднага министър-председателят лично взима мерки.

Преди няколко седмици сам Бойко Борисов доведе нов собственик на пловдивския "Локомотив" - бизнесменът Веселин Марешки. Той е известен като аптекарски бос, колко му е да стане и футболен. За начало новият собственик даде един милион лева за погасяване дълговете на клуба. Така му бил наредил наредил не кой да е, а лично премиерът Борисов.

Можем само да гадаем в каква ли финансова зависимост са двамата - министър-председателят на България и бизнесменът Марешки? Ако честно си е изкарал парите, един бизнесмен лесно ли ще се раздели с един милион в години на криза?

А не би ли ги вложил в нещо по-печелившо, вместо да ги налива във футболен отбор - каца без дъно? Или в нещо по-социално - например да намали цените на лекарствата в аптеките си за собствена сметка?

Как Бойко Борисов издои от Марешки един милион - със заплаха или с обещание за бъдещо държавно рамо - това няма да разберем.

Както няма да разберем какво точно са си говорили "титаните" от ЦСКА с премиера на личната си среща? След тази среща фирмата "Титан" се оттегля от ръководството на клуба.

Депутатът Емил Димитров, доверено лице на Борисов от ловни стопанства, оглавява Комитет за спасяването на отбора. А лично премиерът се ангажирал да намери спонсор на ЦСКА - не какъв да е, а руски. И не кой да е руски, говори се за "Газпром" - фирмата, с която държавата води най-тежки преговори за цената на газа.

На каква цена руснаците ще склонят да помагат на ЦСКА и няма ли всички ние да плащаме тая цена с парното си?

Ето как са омесени в един миш-маш футбол, милиони, странни спонсори, още по-странни фирми, газ... И държавата.

А най-отгоре стърчи Бойко Борисов - Спасителя на българския футбол.

Премиерът, който за разлика от други европейски държавници сам играе - и футбол, и футболни игрички.

Михаил Вешим
Стършел

Борисов поздрави Тервел Пулев за мъжеството и успеха

Премиерът Бойко Борисов поздрави Тервел Пулев за мъжеството и успеха в олимпийския боксов турнир, съобщиха за Actualno.com от правителс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com