"Последната линейка на София" с премиера у нас

13122
"Последната линейка на София" с премиера у нас

Удостоеният с няколко международни отличия документален филм „Последната линейка на София” ще има премиера и пред родна публика.  Все още не е ясно кога ще бъде тя, каза един от героите във филма д-р Красимир Йорданов.

„Последната линейка на София” бе обявен за откритие на Седмицата на критиката в Кан през май. Месец по-късно лентата спечели награда за най-добър документален филм с продължителност над 30 минути на престижния кинофестивал в Карлови Вари.

Филмът на Илиян Метев разказва за медицинската сестра Мила Михайлова и Пламен Славков – шофьор на линейка. Те обаче не са актьори, влезли в образ, а реални хора, упражняващи професията си не благодарение, а въпреки здравната система.  

Д-р Йорданов разказва за филма пред „Дарик”: Ние не сме преигравали нищо. Всичко е абсолютно заснето. Нямаше първи, втори дубъл. Това всичко беше снимано натурално. От 400 часа снимачен материал, да бъде подбрано час и 10 минути - документален филм да бъде събран. Човек и да иска, не може да събере всичко. Ще стане една фактология, която е абсурд хората да я разберат. Преди всичко един лекар лекува с отношението си към пациентите, и след това вече със знанието си".

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com